palpal

Ko je organizovao SET, novu Lukinu predstavu!

Poslednja Lukina predstava izvedena u Pozorišnoj sali Kulturnog centra, tzv „SET Samit  Energetska budućnost zapadnog Balkana“ umnogome je podsjetila na lažnu „Investicionu konferenciju“ – Investiraj u Trebinje iz 2017. godine, kad su uz veliku pompu obećane i najavljene velike milionske investicije i radna mjesta u Trebinju, a na kraju, posle 3 tužne godine podmetanja, nisu uspjeli ni mali kiosk da otvore.

Sve predstave imaju za cilj da manipulišu masama, slude i zbune narod, stvore lažni privid kako se tobože nešto radi, pokreće. Glavni cilj je amortizovati nezadovoljstvo nakon masovnog otpuptanja radnika i skorije privatizacije Elektroprivrede RS, koja se priprema uz pomoć braće Engleza. Luka je maher da spoji ugodno sa korisnim, pa se u svemu preko naduvanih faktura i povezanih firmi može nešto „ušparati“ i ostaviti „sa strane“, za kampanju, za sebe i Partiju.

Tako je i Samit energetike osnovala jedna u nizu famoznih, preko noći osnovanih tašna-mašna partijskih firmi, preko koje je opran novac. Organizaciju Samita, vrijednog nešto manje od 100 000 maraka, Luka je povjerio firmi „SET – Samit energetike D.O.O Trebinje“ koja je naprasno osnovana prije pola godine. Sjedište „firme“ je u Trebinju, u Beogradskoj, bivšoj Bilećkoj ulici, a direktor i „vlasnik“ je izvjesni Aleksandar Branković iz Čelinca, koji trnutno živi i radi u Banjaluci.

Famozna firma je, gle čuda, osnovana isključivo za organizovanje samita i manifestacija,  17.8.2019. godine, a Lukin SET joj je prvi i jedini posao. Jasno je da je Luka prije pola godine planirao organizaciju Samita, a onda je našao provjeren kadar svoje Partije koji će biti paravan, osnovati firmu, preko nje organizovati manifestaciju, preko nje sve finansirati, a onda vjerovatno, iza kulisa, podijeliti na ravne časti. Da je Partija u pozadini govore i šarmantne crvene hostese, Lukin i SNSD-ov ženski podmladak u Trebinju, koji je bio angažovan tokom dvodnevne predstave i manifestacije.

Posle svih činjenica laiku je sve jasno. Vuci su siti, ovaca za šišanje je sve manje, a izvjesno je da nakon energetske konferencije neće biti novih kilovata. Žao mi je samo što u svojim smiješnim predstavama pokušava da ubaci i ukalja ugled novog vladike Dimitrija, koji nije kao Grigorije, i koji može samo da izgubi slikajući se u prvom redu sa vlastodršcima.

 

Nebojša Vukanović