palpal

Ko je krivac za urusavanje puta na Cemernu

Ko je krivac zbog rušenja novog puta preko Čemerna

   Saobraćajnica koja bi trebalo da trajno riješi problem klizišta na planinskom prevoju Čemerno moglo bi da se pretvori u Skadar na Bojani Republike Srpske. Odroni, klizišta, rasjedi i podzemne vode zadaju velike glavobolje domaćim neimarima, a prije desetak dana klizište je odnijelo i uništilo tek urađenu dionicu puta između tunela Surdup i Čemerno. Vlada i njeni dvorski neimari nisu se obazirali na brojna upozorenja geologa da se radi o vrlo zahtjevnom terenu, i da radovi ne mogu početi bez završenih geoloških ispitivanja. Ko je krivac ako sa putem i 72 000 000 maraka završe u ambisu.

    Tek sagrađena i asfaltirana saobraćajnica preko planinskog prevoja, između tunela Surdup i Čemerno, je u potpunosti uništena, a na saobraćajnici se pojavila pukotina i rasjed duga nekoliko stotina metara. Potporni zidovi su popucali, a odron i klizište na više mjesta u potpunosti su uništili put, podlogu i nasip koji su završili u provaliji. Šteta je više milionska, i postavlja se pitanje da li se klizište može sanirati i da li će se morati graditi nova trasa puta. Upravnik gradilišta Kosta Tošović, kao ni rukovodioci Integral-inženjeringa i Javnog preduzeća Putevi Srpske nisu željeli da kažu šta je prouzrokovalo rušenje puta i ko je odgovoran. Mehanizacija Integral-inženjeringa već je počela da siječe padinu iznad tek sagrađene saobraćajnice kako bi izmjestila trasu, ali je pitanje da li će opsežni radovi dodatno opteretiti nestabilnu kosinu i izazvati nove odrone i klizišta. Obezbjeđenje Integral-inženjeringa neprekidno obezbjeđuje prolaz kroz tunel i preko mosta na Tjentištu, i ne dozvoljava novinarskim ekipama da dođu na gradilište, pa se do novog puta jedino može doći pješice šumskim stazama preko okolnih uzvišenja.

    Stručna analiza i eventualna istraga mogu utvrditi šta je prouzrokovalo rušenje tek sagrađenog puta. Treba utvrditi da li je urađena adekvatna drenaža terena, da li su potporni zidovi sagrađeni na čvrstoj i stabilnoj podlozi, da li je nadzorni organ vršio stalnu kontrolu kvaliteta radova i da li možda postoje propusti i u projektovanju saobraćajnice duge 9 700 metara. Postavlja se pitanje da li Integral-inženjering, kao i brojne firme koje su angažovani kao podizvođači, imaju adekvatan kadar i da li su stručno osposobljeni da iznesu ovaj projekat. Čemerno je i u bivšoj Jugoslaviji smatrano za jedno od geološki najkomplikovanijih područja, pa se bivša nam zajednička država, koja je bila daleko uređenija od sadašnje, nije lako upuštala u rješavanje problema na planinskom prevoju. Od samog početka gradnje stvari nisu postavljene na svoje mjesto, a najveći krivac svakako je Vlada i rukovodstvo Republike Srpske. 2008. godine direktnom pogodbom tadašnjeg premijera Milorada Dodika i vlasnika Integral-inženjeringa Slobodana Stankovića u četiri oka, bez tendera i javnog oglasa, Vlada Republike Srpske povjerila je radove na prevoju Čemerno i uplatila na račun firme iz Laktaša avans za cjelokupne radove u iznosu od 72 000 000 maraka. Radovi su svečano otvoreni u predizbornoj kampanji septembra 2008. godine iako projekat nije bio kompletiran, i nisu bili završena geološka ispitivanja zemljišta.

    Posao je pokrenut mimo ustaljene procedure i prakse, pa su mnogi stručnjaci i geolozi već tada ukazivali na mogućnost da geološki nestabilno zemljište pokvari planove. Premijeru je tada bilo važno da brzopleto započne radove uoči izbora kako bi dobio jeftine političke poene, a sa druge strane mimo zakona o javnim nabavkama "nabacio" je još jedan veliki posao dvorskom neimaru i svom bliskom saradniku Slobodanu Stankoviću. U normalnoj državi pravosuđe i istražni organi davno bi utvrdili da li je Milorad Dodik prekršio zakon i ovlaštenja, i da li je direktnom pogodbom pričinjena šteta budžetu Republike Srpske. Nažalost institucije u našoj državi ne funkcionišu, pa je rušenje tek sagrađenog puta rutinska pojava koja nikog puno ne zabrinjava. Vlada je u projekat trajne sanacije klizišta na planinskom prevoju uložila 72 000 000 maraka, a vrijeme će pokazati da li je cijela investicija završila u ambisu zajedno sa urušenom saobraćajnicom. Teško je očekivati da istražni organi pokrenu opsežniju istragu i utvrde ko je krivac i ko je napravio najveće propuste u ovom projektu koji je od vitalnog značaja za cijelu staru i istočnu Hercegovinu.

     Boks 1: Više puta prolongiran rok završetka radova: Prvobitno je bilo predviđeno da radovi na Čemernu budu završeni za tri godine, i da se saobraćajnica pusti u promet u septembru 2011. godine. Zbog problema sa slovenačkim CPM-om, koji je probijao dva tunela i otišao u stečaj ostavivši milionske dugove, radovi su u 2010. i 2011. više puta bili obustavljani. Predsjednik Dodik i vlasnik Integrala Slobodan Stanković prošle godine su obećali da će novi put biti pušten u saobraćaj do kraja 2012., ali je već sada izvjesno da će i novi rok biti prolongiran. Do završetka radova Foča i Gacko i dalje će biti povezani uskom obilaznom saobraćajnicom širokom 4 metra, koja je privremeno sagrađena 2006. godine nakon što je klizište odnijelo staru dionicu puta.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Nebojša Vukanović