palpal

Ko je fukara a ko vuk?

Sloboda je izgleda vrijedna zlata, ima neprocjenjivu vrijednost, što pokazuje slavlje pristalica DNS-a u Prijedoru, koji su na ulicama slavili izlazak iz smrtnog zagrljaja SNSD-a kao kada je reprezentacija Srbije u košarci postala prvak svijeta pobjedama nad Amerikom i Argentinom u Indianalopisu 2002. godine.

I Nenad Nešić slavio je raskid „najdugovječnije koalicije“ sa SNSD-om u noćnom klubu u  Istočnom Sarajevu uz pjesmu Baje Malog Knindže svaka bi fukara da ubije vuka, kao da je izašao iz zatvora a ne koalicije. Ne znam ko je po Nešiću vuk a ko fukara, al može se naslutiti na koga misli. Iako će mnogi pomisiti da je Nešić aludirao na Dodika da je fukara ja ipak mislim da će prije biti da je mislio na Željku, koga je bila najgrlatija u zahtjevima za njegovom smjenom.

Kad vidim kako slave DNS-ovci izlazak iz ropstva, a 20 godina su lizali čanak sa SNSD-om, pitam se samo kako li će porobljeni narod, koji skoro 3 decenije živi u ropstvu pod jarmom Dodika i SNSD-a, slaviti slobodu i skidanje lanaca i okova, kada uskoro zlo svrgnemo sa leđa!?

 

Nebojša Vukanović