Кнез пред крунисање смањио плате радницима

Самозвани и самопроглашени лажни Лукин херцеговачки кнез Родољуб Драшковић пред своје августовско „крунисање“ одлучио је да смањи плате радницима у прехрамбеној индустрији за 8 процената, вјероватно како би отимањем од радника прикупио довољно пара и злата за пир и изљевање круне. Плате су смањене свим радницима у производњи без образложења, а наводно је ексцентрични лудак и милијардер одлуку подређеним сарадницима правдао тобоже смањеном продајом и производњом, иако је управо он једини одговоран, јер честим смјенама, које зависе од његовог тренутног расположења, прави хаос у предузећу.

Смањење плата радницима, као и све чешћи рад на црно, су први резултати рада новооснованог Удружења привредника реалног сектора источне Херцеговине, који су братски основали дојучерашњи љути противници Лука и Родољуб. Они мисле да могу кулучити народ и херцеговачку сиротињу, и на малим платама остваривати преко милијарде марака додатног екстрапрофита, а једина препрека је масовно исељавање народа и запошљавање у Дубровнику. Са тим циљем су неки шкобаљи и „генијалци“ из новоформираног Удружења недавно предложили да се покушају подмитити цариници и гранични полицајци на Иваници, како би се направиле гужве, те покушати направити инцидент у Дубровнику како би се људи застрашили и што мање људи ишло на посао.

Тим лудостима се успротивио и напустио састанак један требињски привредник, кога јако поштујем и који је познат по коректном односу према радницима, али га нећу поменути како не би имао неки проблем са државом и инспекцијама.

Моћници су одлучили да се церемонија крунисања лажног херцеговачког кнеза одржи у августу. Према плану 6-ог августа у Требињу би требала да се одржи сједница Савеза општина и градова источне Херцеговине, на којој ће се донијета формална одлука о проглашењу Драшковића за кнеза Херцеговине, а свечаност и крунисање ће се обавити на Велику Госпојину, 28-ог августа у Требињу. Након свечане сједнице и проглашења, књаз ће почастити грађане Књажевине Херцеговине концертом Саше Матића у Граду сунца. Врло је могуће да ће и наредна плата радницима бити смањена, како би лажни кнез уштедио мало пара за концерт и пир, те купио још неки авион и хеликоптер.

Могу како хоће, али неће докле желе. Питам се да ли је ексцентричним и похлепним лудацима који нас нажалост воде остало бар мало разума, јесу ли свјесни шта раде, хоће ли их неко упозорити да се не спрдају са пониженим народом, и хоће ли  се на вријеме умити хладном водом!

 

Небојша Вукановић