Klijenti profesora Papovića 1

Policija i Tužilaštvo već 6 mjeseci uporno opstruišu i zataškavaju  istragu u predmetu „računi profesora Papovića“ sa ciljem da zaštite stotine vladinih službenika, direktora, ministara i poslanika koji su godinama pljačkali državu lažnim računima, koje je po njihovoj narudžbi izrađivao trebinjski profesor i „umjetnik“ Vukašin Papović. Pokušaj zataškavanja pljačke vijeka najbolji je pokazatelj koliko je režim uništio i zarobio ključne institucije Republike Srpske, prije svega policiju i pravosuđe, kako bi lopovi na vlasti bili amnestirani za veliki kriminal, pljačku i zloupotrebe.

Koliko su miliona maraka visoki funkcioneri režima i njihovi saradnici oteli od države govori činjenica da je Zapisnik sa lažnim računima na 109 strana pisan čak četiri dana, od 19-og do 23-eg februara, u prostorijama PU Trebinje. Lažni računi pronađeni su u vrećama u Papovićevom stanu tokom pretresa, i oni čine samo manji dio dokaznog materijala, jer se glavnina nalazi na diskovima u zaplijenjenim računarima i opremi, ali Sud i tužioci ni poslije 6 mjeseci nisu izdali Naredbu za otvaranje i vještačenje računara kako bi prikrili kriminal moćnika iz vrha vlasti.

U Zapisniku se često ponavlja ime pohlepnog ministra i lažnog komuniste Petra Đokića, koji je u više navrata bio „klijent“ profesora Papovića i lažnim hotelskim računima nezakonito uzimao novac iz budžeta. Na 96-oj stranici Zapisnika nalazi se lažni račun hotela „Centar“ u Novom Sadu na ime Petra Đokića, broj računa 1447/2017 od 3.3.2017. godine.

 

Na Đokića je napisan i lažni račun beogradskog hotela „In“ broj 3621/2017 od 24.6.2017, sa upisanim brojem sobe 202. Ime Petra Đokića se na više mjesta pominje u Zapisniku, ali Policija Srpske nažalost nije ga saslušala i provjerila da li je od Vlade i države uzimao novac lažnim računima, a potom prevaranta i lažnog  halapljivivog komunistu uhapsila i smijenila zbog zloupotrebe položaja. Uređene i ozbiljne države se tako štite od bahatih i korumpiranih političara, a lažni komunista treba bi samo da se zapita šta bi mu uradili Krcun, Ranković i pravi komunisti da su ga uhvatili u ovako sramnoj krađi. Činjenica da je Đokić pored svih privilegija, primanja i ogromnih novaca koje je nagomilao obavljajući razne funkcije, spao na to da nezakonito uzima još nekoliko stotina maraka preko falsifikovanih računa, govori o metalnom sklopu nezasitih političara, jer se gladan čovjek može najesti ali gladne oči nikada.

Kao specijalni izaslanik Milorada Dodika, njegov savjetnik za izbjeglice i raseljena lica Miladin Dragičević često i puno putuje. Problem je što Dodikov savjetnik, i ministar u njegovoj prvoj Vladi 1998. godine, nezakonito naplaćuje troškove od države uz pomoć lažnih računa koje mu je izradio trebinjski umjetnik Vukašin Papović. Tako na 12-oj stranici Zapisnika stoji da je na ime Miladina Dragičevića, između ostalih napisan račun broj 11923 hotela „Jadran“ u Rijeci od 15.10.2017. godine te račun hotela „Palas“ u Beogradu broj 11591 od 12.10.2017. godine.

Nije čudno što ubrzano tonemo, jer je jadna i nesretna ona Vlada čiji bijedni ministri koriste usluge trebinjskog falsifikatora kako bi pored svega uzeli još nekoliko stotina maraka na ime lažnih hotelskih računa. Jadni je taj predsjednik čiji je jedan savjetnik, čuveni šnajdrer Dragan Vučetić, u bekstvu jer je u Njemačku na prevaru odnio više miliona evra otetih od IRB-a i države, a drugi savjetnik pakuje kofere i sprema se da utekne vučetićevim stopama kada svjetlost dana ugledaju njegove podvale i lažni računi.

Da ima bar trunku obraza i morala, Željka Cvijanović bi davno smijenila lopova i prevaranta-povratnika Petra Đokića, koji je i ranije pravosnažno osuđivan zbog krađe i prevare. Zbog mnogo manjih skandala padaju Vlade u Evropi i uređenim državama, a ostaje da se vidi kako će da reaguje premijerka kada javnost sazna da je ministar u njenoj Vladi pljačkao državu falsifikovanim hotelskim računima?

Da ima malo časti i ljudskog poštenja, Dodik bi se povukao kada je njegov savjetnik i desna ruka Dragan Vučetić ukrao od države milione u njihovom zajedničkom propalom projektu „Nikola Tesla Šnajder“, i sada bi se izvinio naciji, smijenio i uhapsio savjetnika jer je potkradao državu. Ostaje da se vidi da li će sada, nakon objelodavljivanja sakrivene dokumentacije o pljački vijeka, Željka i Dodik smijeniti i uhapsiti Đokića i Dragičevića, ili će nastaviti da guraju glavu u pijesak kao noj praveći se da se ništa ne dešava?!

Prvi dio feljtona završiću sa mojim starim prijateljem Ljubom Vukovićem, koji je takođe godinama koristio usluge profesora Papovića i nezakonito uzimao novac od HET-a i opštine Bileća preko lažnih računima. Falsifikovanih računa je mnogo i suvišno  ih sve nabrajati, jer ne vodim sudski proces već građanima saopštavam istinu kako bi spoznali ko su korumpirani prevaranti koji kradu državu.

Finansijski direktor HET-a i bivši predsjednik SO Bileća je imao fetiš da naručuje lažne račune beogradskih i novosadskih hotela, a najdraži mu je bio hotel „Nevski“ na Novom Beogradu. Poražavajuća je činjenica da trebinjske kadije ne procesuiraju Ljuba zbog očigledne krađe države i brojnih dokaza, već kažnjavaju mene i blokiraju mi račune, otimaju više hiljada maraka i traže da se javno ponižavam i izvinjavam lopovu koji krade državu! Mogu kako hoće ali nijedna vlast nije opstala na silu dovjeka, pa neće ni oni dokle misle i hoće!

 

Sutra nastavak: Gladne gatačke hijene