Кесићу јави се!

Мало је тако успјешних дипломата као Обрад Кесић, који је потрошио 30 милиона долара да би Додика и Шпирића ставио на црну листу. Иако ја мислим да је и са мање пара могао да уради овај посао, ипак резултати напорног Кесићевог рада су видљиви и опипљиви. Претходно су Додикови чланови породице били амнестирани и само је предсједник Српске стављен на „Црну листу“ САД-а, док је након последње успјешне Жељкине посјете Вашингтону и Кесићевог трошења милиона долара на лобирање, на Црној листи осванула је и цијела породица Николе Шпирића. Кесић би се раније понекад огласио изјавом или шкработином у дворским медијима, али у последње вријеме је потпуно нестао из јавности, и осим будалаштина о одлазећој администрацији  годинама нисмо чули ништа сувисло. Због тога са нестрпљењем чекам изјаву и реакцију шефа Представништва РС у Вашингтону на проширење санкција на високе функционере СНСД-а. 

На РТРС је синоћ прво био мук, а потом су црнолисташи поновили своје отрцане приче о одлазећој администрацији, која никако да оде и остави на миру наше честите родољубе и патриоте мултимилионере, који мисле да све могу купити опљачканим новцима. Криминал и корупција Николе Шпирића су толиких размјера, да су видљиве голим оком у далеком Вашингтону, али је питање како ништа не виде наше судије и тужоци, па нису успјели да заврше бар једну истрагу у једном предмету у протеклих 20 година?

Ако некада буде сумирао резултате рада својих Представништава, министар кловн Златан Клокић схватиће да је најуспјешније и најефикасније непостојеће Представништво Републике Српске у Израелу, јер ништа не ради и не прави никакву штету, док остала што потроше више новаца то нaправe више штете и проблема.

Дашак свјежине Медлин Олбрајт претворио се у трули задах пропадања, а санкције Николи Шпирићу, носиоцу Листе СНСД-а за Бањалуку, ставили су на тачку на И вишедеценијске тираније Милорада Додика и његових сатрапа. Полако се назире свјетлост на крају тунела, и ваљда је сада многима јасно да је дошао крај тираније деструктивних и ретроградних снага, које су у протеклих 20 година починиле велику зло свом народу и држави.

 

Небојша Вукановић