palpal

Kesiću javi se!

Malo je tako uspješnih diplomata kao Obrad Kesić, koji je potrošio 30 miliona dolara da bi Dodika i Špirića stavio na crnu listu. Iako ja mislim da je i sa manje para mogao da uradi ovaj posao, ipak rezultati napornog Kesićevog rada su vidljivi i opipljivi. Prethodno su Dodikovi članovi porodice bili amnestirani i samo je predsjednik Srpske stavljen na „Crnu listu“ SAD-a, dok je nakon poslednje uspješne Željkine posjete Vašingtonu i Kesićevog trošenja miliona dolara na lobiranje, na Crnoj listi osvanula je i cijela porodica Nikole Špirića. Kesić bi se ranije ponekad oglasio izjavom ili škrabotinom u dvorskim medijima, ali u poslednje vrijeme je potpuno nestao iz javnosti, i osim budalaština o odlazećoj administraciji  godinama nismo čuli ništa suvislo. Zbog toga sa nestrpljenjem čekam izjavu i reakciju šefa Predstavništva RS u Vašingtonu na proširenje sankcija na visoke funkcionere SNSD-a. 

Na RTRS je sinoć prvo bio muk, a potom su crnolistaši ponovili svoje otrcane priče o odlazećoj administraciji, koja nikako da ode i ostavi na miru naše čestite rodoljube i patriote multimilionere, koji misle da sve mogu kupiti opljačkanim novcima. Kriminal i korupcija Nikole Špirića su tolikih razmjera, da su vidljive golim okom u dalekom Vašingtonu, ali je pitanje kako ništa ne vide naše sudije i tužoci, pa nisu uspjeli da završe bar jednu istragu u jednom predmetu u proteklih 20 godina?

Ako nekada bude sumirao rezultate rada svojih Predstavništava, ministar klovn Zlatan Klokić shvatiće da je najuspješnije i najefikasnije nepostojeće Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu, jer ništa ne radi i ne pravi nikakvu štetu, dok ostala što potroše više novaca to naprave više štete i problema.

Dašak svježine Medlin Olbrajt pretvorio se u truli zadah propadanja, a sankcije Nikoli Špiriću, nosiocu Liste SNSD-a za Banjaluku, stavili su na tačku na I višedecenijske tiranije Milorada Dodika i njegovih satrapa. Polako se nazire svjetlost na kraju tunela, i valjda je sada mnogima jasno da je došao kraj tiranije destruktivnih i retrogradnih snaga, koje su u proteklih 20 godina počinile veliku zlo svom narodu i državi.

 

Nebojša Vukanović