Kavaljer sa narodnim parama i spontana druženja

Takozvana „spontana druženja“, koja čašica loze i vina uz harmoniku, najbolja su kampanja i jedino što je preostalo Dodiku i režimu da pokušaju još jednom obmanuti narod jeftinim trikovima i populizmom. Najkomičnije u svemu što se jeftina predstava u Miljevićima, uz psovke, muziku i pripremljenu trpezu,  pokušava predstaviti kao nekakvo spontano druženje moćnika sa narodom.

Pjesma i trpeza, psovje, krkanluk i primitivizam, glumljenje kavaljera razbacivanjem narodnih para, postalo je jedini vid kampanje režima. Da je sve smišljeno i organizovano pokazuje i primjer iz Gomiljana gdje su se ranije Luka i Muka, dr Miko Ćurić, opjanili sa mještanima glumeći tobož obične narodne ljude i domaćine.

Sve je već viđeno, a glumatanje, psovke i koja čašica rakije srozali su dodatno sve do samog dna i blata. Valjda je u pokorenom i poniženom narodu ostalo dovoljno razuma i dostojanstva da ne proda još jednom sebe i budućnost djece za nekoliko ćevapa i čašica rakije, jer ako je to vrijedost prosječnog čovjeka onda nismo bolje ni zaslužili.

 

Nebojša Vukanović