palpal

Kasni tuđa njega u pomoć u Bileći

Više osoba, starih lica i roditelja djece se posebnim potrebama iz Bileće, obratilo mi se ovih dana i izrazilo nezadovoljstvo i negodovanje što već duže vremena kasni tuđa njega i pomoć. Naime Vlada Republike Srpske je doznačila i uplatila sredstva opštini Bileća, ali su računi opštine blokirani, i nisu isplaćeni krajnjim korisnicima.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić je abdicirao i povukao se sa funkcije, a formalnu vlast ima nezakonito imenovani „menadžer“ Mihajlo Vujović, sa kojim su razgovarali roditelji, i koji im je rekao da je situacija u opštini i njenom budžetu veoma teška, i obećao da će tuđa njega i pomoć biti isplaćena uskoro, kad na računu bude dovoljno sredstava.

Miljan Aleksić je raskopao Bileću u svakom smislu, i njegovih 8 godina vladavine biće upisane najcrnjim slovima, jer je više unazadio i razorio grad od rata i okupatora. Ulice su raskopane godinama, privreda na koljenima, mladi bježe glavom bez obzira, opština prezadužena i u velikom minusu, a u prenatrpanoj administraciji vlada potpuna anarhija. Braća Vuković, Ljubo i Radovan, koji već 4 decenije imaju sve konce u rukama,  dala su vruć krompir u ruke Ljubovom šuri Mihajlu Vujoviću, bivšem pukovniku Vojske Republike Srpske, ali ni Hudini ne bi spasio Bileću i otkrio trik kojim bi se sanirala šteta koju je Miljan, sa čašom u ruci, napravio proteklih godina. Ipak najveću odgovornost za ovu situaciju snose građani, i slike propsti najbolje govore o Bilećanima, jer narod koji dva puta za redom uporno skače u ambis, svjesno bira za načelnika neškolovanog, neodgovornog i svaki dan pijanog čovjeka koji je pravosnažno presuđen za veliki privredni kriminal, nije ništa drugo ni bolje mogao očekivati.

 

Nebojša Vukanović