palpal

Karađorđe Bjelaković na čelu Herceg televizije

Da je Luka Petrović stvarni kupac Herceg televizije, kako smo to nedavno i objavili, i da namjerava da apsolutne sve lokalne medije stavi pod kontrolu, govori i podatak da bi Crni Đorđe Bjelaković trebao biti novi direktor Herceg televizije. Crni Đorđe je jedno od najtamnijih mastila u istoriji Hercegovine, Lukin potrčko koji je nakon lokalnih izbora imenovan za šefa gradske Kancelarije za cenzuru i portparola gradonačelnika Lakija Lučiana Petrovića. Trebinjski Karađorđe je po nalogu mentora zaveo cenzuru kakva nije viđena u Hercegovini od 1948. pa novinari gotovo i nemaju priliku da nešto upitaju gradonačelnika, već je uveden novi model kontrolisanog (dezi)informisanja po kome trebinjski Karađorđe redakcijama pošalje cenzurisanu vijest koju oni treba samo da objave bez ikakvih ispravki.

Crni Đorđe se već polako sprema da preuzme novu funkciju i stavi pod kontrolu jedinu regionalnu televizijsku stanicu u Hercegovini. Bjelaković je lažni novinar i fotograf koji je uređivao lokalni „Portal 059“, pa se postavlja pitanje otkud mu stotine hiljada maraka za kupovinu televizije kada ni pas nema zašta da ga ujede? Ostaje da se vidi da li će Luka preko Bjelakovića i izmišljenje firme kupiti Herceg TV ili će naći neki drugi model i osobe za transakciju kako bi prikrio stvarnog vlasnika i porijeklo prljavog novca.

Trebinjski Crni Đorđe javnosti je poznat po specifičnom istraživačkom novinarstvu, te ljigavom udvorništvu Luki i SNSD-u. Preko svog portala plasirao je bezbroj spinova, lažnih vijesti i napada na račun opozicije, a javnosti je poznat i po razgovorima sa Suvarom, koje je tobože snimio slučajno, i u kojima se tvrdilo da čak nisam nikada ni išao na fakultet, da sam kupio diplomu, oteo i maltretirao kuma Radišića…

Nema sumnje da će se Karađorđevo crno kvazi-novinarstvo prenijeti i na Herceg televiziju nakon formalnog preuzimanja, i da će njegovo prljavo crno mastilo neko vrijeme kontaminirati javni prostor istočne Hercegovine. Ipak sva mastila, silni novci i ucjene ne mogu spriječiti narod da vidi kako je lažni car go, jer su istina i pravda ponekad spore ali dostižne.

 

Nebojša Vukanović