Капитулација понижене Србије уз празнословље и аплаузе

Вјерујем  да нема Србина који је искрени патриота, коме је стало до напаћеног народа и државе, а који се није осјећао тужно, јадно, понижено и биједно слушајући и гледајући циркузанте и кловнове како у Народној скупштини Србије изводе јефтину представу издаје под маскама, коју је режирао недостојни предсједник Србије Александар Вучић. Никада у Србији о Косову и озбиљнијој националној теми нису говорили већи шарлатани, неозбиљне и недостојне улизице, и никада није изречено више празнословља за мање времена. Стална непристојна добацивања из клупе вјечите режимске дворске луде и кадра Службе Војислава Шешеља, само су појачала утисак поробљене Скупштине, коју су удворице, послушници и кловнови слијепо одани Вођи претвориле у циркус и јефтину забаву за масе.

Прије пола године био сам у посјети Парламенту Азербејџана, али иако влада деспотски као прави аутократа, много је мање аплауза и улизивања посланика Парламента Азербејџана добио Алијев Млађи, чија је породица скоро 30 година на челу Азербејџана, него јуче Вучић у згаженој Народној скупштини Србије!? Питају ли се несретници, који себе зову посланицима, чему и зашто аплаудирају, и да ли је издаја свог народа и предаја цијелог Косова Албанцима вриједна хорских удворничких аплауза?

Као некад покојни Ђинђић када је хапсио Милошевића у 3 сата ујутро 1-ог априла 2001. године, како по америчком времену не би прошао задати рок од 6 мјесеци, и Вучић је пред сам истек рока и почетка јуна мјесеца 2019. године, који су му очито дали ментори са запада који су га и довели на власт да одради договорене прљаве послове, почео је последњи чин предаје и издаје Косова. Од Карлобага, Карловца и Вировитице, уз подршку духовног оца Шешеља, за сада је дошао до Врања и Лесковца, а гледајући захтјеве Сулејмана Угљанина и Бошњачког националног вијећа за аутономију Санџака, распарчавања Србије би се могло ускоро и наставити након „историјског помирења и договора“ са Албанцима.

Није ми само јасно да Служба није смислила неки бољи и ориганлнији спин и други изговор, од напада Албанаца на Србе и демографске пропасти Србије до 2060. године, ако он не призна независност Косова и не пристане да оно има столицу у Уједињеним нацијама!? Занимљиво да је након овог Вучићевог упозорења одмах јутрос кренула акција РОСУ на сјеверу Косова и ново малтретирање преосталих напаћених Срба, па је очигледно да црвена линија између Београда и Приштине добро функционише, и да су другари Хашим и Харадинај покренули договорену акцију како би се срамна сједница што прије заборавила, а Вучић извео нову представу, сада глумећи националног хероја који штити свој народ у 4 општине, које је одгурнуо и предао Приштини. 

Вучић је посао  издаје и предаје Срба на Косову урадио у етапама, од ломљења гласачких кутија, гашења српских судова и свих институција у српским општинама на сјеверу, до уклањања непослушних, постављања царинских прелаза Брњак и Јариње и уклањања препрека на мосту који спаја јужну и северну Митровицу. Сада је остало још само да Вучић потпише „правно обавезујући споразум“ и омогући Косову столицу у Уједињеним нацијама, и за 7 година успио је да заврши посао и задатке које су му дали његови ментори, подржавајући преображаје лажних радикала у назадне напредњаке.

Покушаји пребацивања одговорности на друге, иако је сам био министар у Влади Србије током 1998.-1999. у вријеме НАТО бомбардовања, немушто тражење изговора и скривања иза народа и референдума, говоре о личности, карактеру и танким моралним нормама предсједника Србије. Ипак вјерујем да је свјестан, и због тога јако нервозан, да му сва театралност, представе, моћ и новци неће помоћи да купи историју, која ће дати коначан суд о њему, као и многим другим прије и после њега.

Велики демамог и популиста згазио и окупирао све институције државе Србије, желећи апсолутну власт и контролу над државом и народом, а ни Броз и његова УДБА нису овако понизили Цркву, као што то ради Вучић и његови послушници јавно дискредитујући и оркестрирано нападајући  непослушне владике који се противе издаји и предаји Косова. Са Григоријем сам водио рат 10 година, најчешће из самоодбране, али без обзира на све, никад нисам износио прљавштине које би угрозиле положај саме Цркве, и не бих никада јавно говорио о његовој наводној дјеци, као што то јуче ради по Вучићевом налогу Шешељ, а данима прије режимски медији. Посебно то не би радио као високи функционер, већ бих настојао да заштитим жестоко уздрман углед Цркве, и кроз институције се борио да се она очистити од недостојних. Вршити притисак на владике, пријетити и уцјењивати их да буду саучесници у издаји, је срамно и недопустиво, а посебно је срамно понашање недостојног патријарха Иринеја, који за сребрењаке подржава Вучића а не своју браћу епископе.

Било је свакаквих владара кроз нашу бурну, често трагичну и несрећну историју, али би Вучић својим ексцентричном понашањем могао да превазиђе све, па и краља Милана Обреновића, коцкара и хазардера који је од великог русофила постао поданик Аустрије, и чак је предлагао да се одрекне круне а Србији као покрајину припоји Аустро-Угарској. Питам се како ми Срби, са обје стране Дрине, напокон не можемо да препознамо и пронађемо неког доброг, нормалног и одговорног да нас води у мирну луку, већ увијек срљамо за девијантним и неодговорним из једне у другу лудост, стално се смањујући и полако нестајући?

Пошто су Вучић, Мартиновић, Ристичевић и остали недостојни јуче упорно цитирали наше велике писце и интелектуалце, сјетих се и ја Пашића и његових ријечи да нам спаса нема, али пропасти нећемо..

 

Небојша Вукановић