Kampanja uz slogan malo se jelo, malo se pilo

Tokom prve sedmice predizborne kampanje vlasti mogli smo samo vidjeti takmičenje čelnika grada Trebinja i javnih preduzeća ko može više pojesti i popiti, i ko ima veću reprezentaciju iz budžeta. Miko i Luka obišli su brojne trebinjske restorane, probali đakonije, najeli i napili svoje pristalice na račun građana kako bi ih motivisali da skupljaju i prose glasove, a tradicionalno najveća žurka bila je u Svadbenom salonu „Afrodita“ u trebinjskom naselju Banjevci.

Poslednjih dana u zakuskama se pridružio i premijer Višković, koji je sletio u Trebinje da pomogne kampanju mr Mika dr Ćurića, ponavljajući ista otrcana obećanja i projekte koja su ranije najavljivali i obećavali Dodik, Džombić, Željka Cvijanović…

Miko i Luka su stalna postavka, a povremeno im se pridružuju saradnici, juče premijer Radovan Višković, a vjerujem do kraja kampanje Željka i Dodik. Ipak najuzbudljivije i najdirljivije bilo je na đurci kod mlađanog opozicionara i bivšeg odbornika SDS-a Dejana Tarane, kome je Miko bio specijalan gost na otvaranju restorana.

Kad se ženio, Tarana je pitao Slavka Vučurevića koje će prezime uzeti, a ukoliko Miko ne daj Bože ostane u sadašnjoj fotelji vjerujem da će ga mlađani lažni opozicionar takođe konsultovati oko svih ključnih odluka. Kamen bi proplakao kad vidi emocije i bratsku saradnju predstavnika vlasti i preletači koji uprkos svemu žele da se prodaju kao dvorska opozicija. Cilj SNSD-a je da po kilogramu mesa dobiju jedan glas, i sa takvim omjerom očekuju ubjedlji u pobjedu.

Imajući u vidu dvije godine vladavine SNSD-a koje su pojeli skakavci, vlast nema narodu ništa drugo da ponudi osim lovačkih priča, šarenih laža, starih obećanja i bogatih gozbi. Nadam se da je većina građana Trebinja napokon otvorila oči i postala svjesna situacije, i da više neće nasjesti na jeftine podvale, obećanja i prevare bahate vladajuće svite koja se bezobrazno obogatila na muci naroda, jer je krajnje vrijeme da ih narod napokon kazni na predstojećim izborima.

 

Nebojša Vukanović