Kako Vučić namješta glasove Dodiku po Srbiji?

    Danas jer u Beogradu održan sastanak dvojice despota koji, poput srednjovjekovnih vladara, autokratski vladaju Srbijom i Republikom Srpskom. Dodik i Vučić doživjeli su snažan udarac jer im je poražen strateški partner Milo Đukanović, pa sada razrađuju planove kako da nastave autokratsku vladavinu bez učitelja, koji polako gubi moć, Vladu i pozicije.
    Balkanski trijumvirat Đukanović – Dodik – Vučić polako će da se pretvori u osovinu Vučić – Dodik, a međusobna podrška nikada nije bila snažnija. O tome govori i tekst portala Direktno.RS koji piše o tome kako au aktivisti SNS-a pripremili Dodiku 10 000 glasova u odsustvu, samo na području Beograda. To je usluga za uslugu, jer je Dodik nedavno skupljao glasove za Vučića i SNS u Republici Srpskoj za parlamentarne izbore, koji su nedavno održani u čudnim okolnostima i bojkotom većine opozicionih stranaka.
   Pročitajte tekst portala Direktno.RS koji govori o tome kako Dodik i Vučić manipulišu glasovima i izbornoj volji građana, kako sarađuju u sramnim i kriminalnim poslovima, i koliko je važno što su građani Crne Gore nedavno na parlamentarnim izborima porazili DPS i režim Mila Đukanovića, jer nema napretka u regionu dok se ne oslobodimo svih tirjana, Vučića, Dodika, Đukanovića, Čovića, Izetbegovića…

Radnicima Gradske uprave podelili 10.000 fotokopija ličnih karata da glasaju za Dodika?!

Subota i nedelja su obično neradni dani kada je u pitanju državna i gradska administracija. Zato je delovalo dosta čudno što se pre desetak dama, u subotu i nedelju, 29. i 30. avgusta, u zgradi gradske uprave (bivša zgrada Inexa) okupio veliki broj zaposlenih. Od strane gradskih čelnika pozvani su svi koji su zaposleni u poslednjih sedam godina, ali i veliki broj onih koji su radili u gradu pre dolaska SNS-a na vlast, za koje je procenjeno da su na pravoj strani.

„GDE SE BRUKAMO DANAS“ Vesić sa Dodikom – zvanično u kafiću (FOTO)

Zaposlenima je od strane dve ženske osobe, koje su se predstavile da su tu ispred kancelarije Republike Srpske u Beogradu, podeljeno 10.000 fotokopija ličnih karata građana i formulari koje su bili obavezni da popune. O čemu se zapravo radilo?

15. novembra su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj. Po izbornom zakonu građanima Bosne koji na dan glasanja nisu u državi, je omogućeno da glasaju poštom. Da bi to pravo iskoristili bili su dužni da do 1. septembra popune formular koji se nalazi na sajtu izborne komisije, napišu adresu na kojoj se trenutno nalaze, potpišu formular i pošalju ga nadležnom organu za sprovođenje izbora. Na osnovu toga dobijaju glasački listić na adresu koju su prijavili i glasaju poštom.

Obrazac za glasanje van BiH Obrazac za glasanje van BiH
Uputstvo Uputstvo

Vlast u Republici srpskoj je u ovom načinu glasanja videla šansu za dobijanje glasova onih koji na izborima neće učestvovati. Pomoć u ovoj, naravno nezakonitoj radnji, stigla je od njihovih partnera iz Beograda. Kopirane su lične karte građana nekoliko gradova Republike srpske, i date zaposlenima u gradskoj uppavi da popune formulare, napišu adrese koje su im date i potpišu se što sličnije potpisu koji se nalazi na ličnoj karti. Pošto je u pitanju veliki broj formulara, samim tim i potpisa, angažovan je i veliki broj podobnih zaposlenih.

Isti princip vladavine: Vučić i Dodik Isti princip vladavine: Vučić i Dodik

Jedan od onih koji su bili uključeni u ovaj poduhvat za Direktno.rs je rekao:

– Radili smo dva dana bez prestanka. Dali su nam i adrese na kojima ljudi čije smo kopije ličnih karata dobili sada navodno žive. Primetila sam da je na nekim adresama bilo i po deset prijavljenih.

Na pitanje zašto se ne prijavi kao zaštićen svedok i ispriča sve ovo javno, naša sagovornica nas je pitala:

– A ko će to da me zaštiti?

Gradska uprava (bivša zgrada Ineksa) Gradska uprava (bivša zgrada Ineksa)

Nije teško pogoditi ko će biti zaokružen na ovim glasačkim listićima, niti ko stoji iza ovog pokušaja falsifikovanja rezultata na predstojećim izborima.

Ono što je posebno interesantno je da su samo nedelju dana posle ove aktivnosti Banjaluku posetili predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Poseta ko poseta, rekli bi neki.

Ono što je bilo zanimljivo da je ovaj beogradski dvojac, bez obzira na nizak nivo delegacije (gradonačelnik Radojičić nije putovao u Banjaluku ) primio i prvi čovek Republike Srpske Milorad Dodik. Istina u restoranu, ali to ne menja na stvari. Da li i kakve veze ima ova poseta sa akcijom organizovanom pre deset dana nije poznato. Ali da se stvari čudno poklapaju svima je jasno.

Vučić ruši Dodika!

Vučićev režim je izuzetno obučen za falsifikovanje izborne volje građana. Izgleda da su svi „znam kako“ odlučili da izvezu i na susedne države. A relano, treba vratiti uslugu za onih hiljade i hiljade građana Republike Srske koji su organizovano, autobusima, doveženi 21. juna kako bi glasali na izborima u Srbiji. Što bi narod rekao – ruku ruke mije.

Ali i taj isti narod kaže i da krčag ide na vodu dok se ne razbije. Ovaj naš samo što nije pukao na deliće. A kad se to desi biće i zaštićenih svedoka koji će i te kako želeti da svedoče o tome u čemu su i sami učestvovali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.