Како Широкобријежани надгледају Требиње?

    О прохрватској издајничкој политици Милорада Додика и СНСД-а, који настоји преко Човића и ХДЗ-а да успостави снажну везу са Хрватском, те пребацивањем огромних буџетских средстава намјештеним тендерима купи њихову наклоност. Оваква издајничка прохрватска политика, која се најбоље видјела у велеиздајничкој предаји Јасеновачке грађе Хрватској и упорној Додиковој борби за хрватске а не српске националне интересе, Хрватима свакако одговара јер користе Додика као овна да удара српском главом у зид за њихове интересе, а уз све то добро и наплате.

                  Срамни вишемилионски Уговори које Влада Републике Српске склапа са хрватским фирмама, генералима и тајкунима само су врх леденог бријега, о везама које сежу из старих удбашких познанстава. Један у низу примјера погрешне, штетне и издајничке прохрватске политике је пројекат увођења видео-надзора у Требињу. Лука је овај посао додијелио фирми „Камир Д.О.О“ из Широког Бријега!? Ова фирма,  у власништву широкобријежанима Мира Гугића, и једина је по Луки наводно испунила све услове на тендеру, док је Лучиано све остале понуде одбацио. За овај  посао фирма „Камир“ добила је годишњи Уговор око 200 000 марака (170 939,6о КМ без ПДВ-а). Није проблем само у чињеници да је Лука набацио посао хрватској фирми из Широког Бријега, елиминишући све фирме из Требиња и Републике Српске, већ и то што је овим послом нарушена безбједност грађана. Широкобријежани ће имати базу података и  сервер који ће да 24 сата надгледати и прати ко се гдје креће и шта се догађа у Требињу, а лично сматрам да то никако није добро за безбједност Требињаца! Но Лакију Лучиану много више је стало до хрватских него српских интереса, па је због братске сарадње ангажована фирма из западне Херцеговине.

Чворо однио, Чворо камере однио.

Постављање видео-надзора на улицама је један у низу мојих изворних идеја из Програма 2012-те, скоји је имао за циљ да се побољша лоша безбједносна ситуација у граду, а коју су касније преузели и упропастили Славко и Лука.  Постављање камера и видео надзора демаскира понашање младог а већ искусног „сунцокрета“, вјечитог начелника Одјељења за инспекцијске послове Бојана Чвора, али и сличних бивших лажних младих опозиционих језуита. Чворо је прво вјерно служио Славку и прије 2 године жестоко бранио Славков пројекат постављања камера и нападао Луку, да би сада тврдио супротно, раскинуо Уговор који је  припремио 2015 године, и припремио нови који се допада Луки и његовим хрватским пријатељима и сарадницима.

Анонимни Чворо, као и већа група младих требињских ПДП-оваца и СДС-оваца, против мене је 2012. године водила прљаву кампљњу тврдећи да сам „топли зец“ и кандидат Доброслава Ћука који је добио новац и станове у Београду како би „разбио опозицију“. Они су 2012. награђени високим функцијама и положајима, али већ са првим искушењем пребјегли су под Лукине скуте у табор црвених.

Не пада снијег да прекрије бријег, па је вријеме показало све, јер чим се СНСД вратио на власт разни Чвори, Таране, Ковачи и ини су показали своје право лице. Док год су на важним функцијама бескрупулозни несоји и нељуди, попут маргиналца Чвора и сличних, који су спремни на велике заокрете,  без иједног аргумента иза леђа лажно сатанизовати друге и чланове њихових породица како би прикрили своју издају, тешко да ће бити боље напаћеном народу и друштву.

Препуштање видеонадзора и важних података Хрватима из Широког Бријега, је веома лоше и штетно за град Требиње, али је за очекивати да Требињци и ово прихвате без отпора, јер су страх, лични интереси и поданичи менталитет давно паралисали сваку помисао за пружање отпора накарадном систему.

 

Небојша Вукановић