palpal

Kako Širokobriježani nadgledaju Trebinje?

    O prohrvatskoj izdajničkoj politici Milorada Dodika i SNSD-a, koji nastoji preko Čovića i HDZ-a da uspostavi snažnu vezu sa Hrvatskom, te prebacivanjem ogromnih budžetskih sredstava namještenim tenderima kupi njihovu naklonost. Ovakva izdajnička prohrvatska politika, koja se najbolje vidjela u veleizdajničkoj predaji Jasenovačke građe Hrvatskoj i upornoj Dodikovoj borbi za hrvatske a ne srpske nacionalne interese, Hrvatima svakako odgovara jer koriste Dodika kao ovna da udara srpskom glavom u zid za njihove interese, a uz sve to dobro i naplate.

                  Sramni višemilionski Ugovori koje Vlada Republike Srpske sklapa sa hrvatskim firmama, generalima i tajkunima samo su vrh ledenog brijega, o vezama koje sežu iz starih udbaških poznanstava. Jedan u nizu primjera pogrešne, štetne i izdajničke prohrvatske politike je projekat uvođenja video-nadzora u Trebinju. Luka je ovaj posao dodijelio firmi „Kamir D.O.O“ iz Širokog Brijega!? Ova firma,  u vlasništvu širokobriježanima Mira Gugića, i jedina je po Luki navodno ispunila sve uslove na tenderu, dok je Lučiano sve ostale ponude odbacio. Za ovaj  posao firma „Kamir“ dobila je godišnji Ugovor oko 200 000 maraka (170 939,6o KM bez PDV-a). Nije problem samo u činjenici da je Luka nabacio posao hrvatskoj firmi iz Širokog Brijega, eliminišući sve firme iz Trebinja i Republike Srpske, već i to što je ovim poslom narušena bezbjednost građana. Širokobriježani će imati bazu podataka i  server koji će da 24 sata nadgledati i prati ko se gdje kreće i šta se događa u Trebinju, a lično smatram da to nikako nije dobro za bezbjednost Trebinjaca! No Lakiju Lučianu mnogo više je stalo do hrvatskih nego srpskih interesa, pa je zbog bratske saradnje angažovana firma iz zapadne Hercegovine.

Čvoro odnio, Čvoro kamere odnio.

Postavljanje video-nadzora na ulicama je jedan u nizu mojih izvornih ideja iz Programa 2012-te, skoji je imao za cilj da se poboljša loša bezbjednosna situacija u gradu, a koju su kasnije preuzeli i upropastili Slavko i Luka.  Postavljanje kamera i video nadzora demaskira ponašanje mladog a već iskusnog „suncokreta“, vječitog načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove Bojana Čvora, ali i sličnih bivših lažnih mladih opozicionih jezuita. Čvoro je prvo vjerno služio Slavku i prije 2 godine žestoko branio Slavkov projekat postavljanja kamera i napadao Luku, da bi sada tvrdio suprotno, raskinuo Ugovor koji je  pripremio 2015 godine, i pripremio novi koji se dopada Luki i njegovim hrvatskim prijateljima i saradnicima.

Anonimni Čvoro, kao i veća grupa mladih trebinjskih PDP-ovaca i SDS-ovaca, protiv mene je 2012. godine vodila prljavu kampljnju tvrdeći da sam „topli zec“ i kandidat Dobroslava Ćuka koji je dobio novac i stanove u Beogradu kako bi „razbio opoziciju“. Oni su 2012. nagrađeni visokim funkcijama i položajima, ali već sa prvim iskušenjem prebjegli su pod Lukine skute u tabor crvenih.

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, pa je vrijeme pokazalo sve, jer čim se SNSD vratio na vlast razni Čvori, Tarane, Kovači i ini su pokazali svoje pravo lice. Dok god su na važnim funkcijama beskrupulozni nesoji i neljudi, poput marginalca Čvora i sličnih, koji su spremni na velike zaokrete,  bez ijednog argumenta iza leđa lažno satanizovati druge i članove njihovih porodica kako bi prikrili svoju izdaju, teško da će biti bolje napaćenom narodu i društvu.

Prepuštanje videonadzora i važnih podataka Hrvatima iz Širokog Brijega, je veoma loše i štetno za grad Trebinje, ali je za očekivati da Trebinjci i ovo prihvate bez otpora, jer su strah, lični interesi i podaniči mentalitet davno paralisali svaku pomisao za pružanje otpora nakaradnom sistemu.

 

Nebojša Vukanović