palpal

Kako RTRS razbacuje narodni novac na sumnjive nabavke

Vlada je nedavno prebacila prvi, od 3 miliona maraka koje će RTRS dobiti ove godine iz budžeta, kako bi režimu odani čelnici Javne kuće bacali novac na sulude javne nabavke. Puno je primjera zloupotreba prilikom javnih nabavki, zbog čega je RTRS u velikom minusu, mnogo većem od onog koji se iskazuje u lažnim i falsifikovanim finansijskim izvještajima.

U ovoj godini, samo za nabavku nove platforme za proizvodnju informativnog programa, Draško Milinović će baciti čak 1,2 miliona maraka!? Informativni program RTRS-a probio je dno, i nikakva platforma ne može rejting i žutilo, ali se postavlja pitanje kakva platforma može koštati čak 1,2 miliona, i kako će tako skupa igračka popraviti posrnuli rejting Javne kuće? Na nabavku novih kamera, lanca i LED ekrana biće utrošen dodatni milion maraka, rasvjeta za studio 100 000, a nabavka audio-miksera za Radio Republike Srpske koštaće čak 250 000 maraka. Desetine hiljada maraka bacaju se na iznajmljivanje kamera, opreme, memorijskih kartica, šminku, opremanje studija…

Nabavka novih vozila vrijednih preko milion maraka,  u dogovorenoj  kombinaciji sa firmom iz (federalnog) Sarajeva, je poništena jer je račun RTRS-a prazan uprkos milionima koji se prebacuju iz budžeta i javnog sektora, je poništena ali će postupak uskoro biti obnovljen čim bude dovoljno novaca na računu.

Prošle godine u namještenoj kombinaciji, Milinović je direktnom pogodbom, bez objave obavještenja u javnosti, od firme „Euromodus“ iz Banjaluke kupio polovan kamion bez ikakve opreme, koji je plaćen čak 130 000 maraka. U Ugovoru se ne navodi o kom se tipu vozila radi, koliko je star, za koje je namjene je kupljen i zašto je preskupo plaćeno polovno vozilo?

 

Urednici RTRS-a plijene i otimaju stvari iz kuće sirotinji koja ne može da plati pretplatu, kako bi se bogatili i razbacivali milione na sumnjive javne nabavke. RTRS odavno nije javni servis svih građana Srpske, već partijska televizija i Javna kuća koja je u službi jednog čovjeka i jedne Partije. Milinović, Mihailović i njihovi satrapi vode snažnu prljavu kampanju protiv svih kritičara režima, a sa druge strane režim zauzvrat njima toleriše kriminal i niske porive, jer odrađuju prljavi posao.

 

Nebojša Vukanović