palpal

Kako postati milioner u siromašnoj zemlji

Iako su Republika Srpska i BiH najsiromašniji dio Evrope i svijeta, nigdje na svijetu nije lakše „zaraditi“ milion, postati milioner i bogataš preko noći, jednim potezom pera. Naravno ključni preduslov je da ste „bliski“ političarima na vlasti i vrhu sistema, i da ste dio dogovorenih poslova i korupcionaške mreže.

To potvrđuje i školski primjer pljačke države preko preprodaje oronule omeđine, stare zgrade i objekta u Istočnom Novom Sarajevo i operacija koju je izveo i osmislio čestiti načelnik ove opštine Ljubiša Ćosić. Prije svoje godine Ćosić i njegova opština prodali su staru zgradu na odličnoj lokaciji za 520 000 maraka kompaniji PAVGORD iz Foče, koja je u vlasništvu dvorskog neimara Gordana Pavlovića, a istu zgradu Vlada Republike Srpske nedavno je kupila za 1,5 miliona maraka. Prosta matematika kaže da je Pavloviću jednim potpisom i posredovanjem između opštine Istočno Novo Sarajevo i Vlade zaradio milion maraka ali je sasvim izvjesno da će se pare dijeliti na više učesnika posla iza kulisa, a dio će sigurno otići i na finansiranje predstojeće  predizborne kampanje Ljubiše Ćosića.

Ruinirana omeđina bi trebala da se pretvori u studentski dom, a tu će tek da se skine kajmak a neki dvorski neimar, možda upravo PAVGORD, dobro omrsi brkove i dobije unosne milionske poslove od Vlade na novom namještenom tenderu.  Sve je ranije već viđeno kada je na Palama Vlada prodala Hidrogradnju tajkunu Slobodanu Stankoviću za 3,6 miliona maraka a onda on prodao samo hotel Panorama za 5 miliona da se prepravi u studentske dom, pri čemu mu je u džepu ostalo 1,4 miliona maraka i cijeli predratni gigant, a domovi su potom napravljeni preko Eleka na drugoj lokaciji za 10 miliona maraka pa je Vlada bacila milione u vjetar.

Detaljnije u video prilogu i izvinjenje zbog nešto slabijeg tona i tehničkih problema.