palpal

Kako medijski lešinari nemaju trunku stida?

Ono što rade dvije Dodikove televizije, RTRS i ATV, prevazišlo je sve što je do sada viđeno u medijskom blatu. Beskrupulozne laži, praljava kampanja i podmetanje, satanizovanje i kriminalizovanje žrtve, pravljenje monstruma od roditelja kojima je likvidiran sin, je medijsko blato i potonuće kakvo nije zabilježemo na ovim prostorima. Medijske hijene i grobari spremni su na sve kako bi se dodvorili gospodaru, dobili neku sinekuri i napojnicu.

Lagati u oči da se neko popeo na binu i oštetio opremu, da se otac ubijenog Davida krije u britanskoj ambasadi, da tobože neke strane službe stoje iza protesta obespravljenih i poniženih građana, koji traže samo istinu, pravdu i život dostojan čovjeka, mogu izmisliti samo monstrumi prema kojima ne treba imati nimalo milosti. Pitaju li se nekada kerberi i medijski lešinari kako bi se oni osjećali da im neko ubijete dijete, baci na u kanalizaciju, lažno inkriminiše, proglasi narkomanom, lopovom i samoubicom, a potom ih  hapsi, tuče i progoni jer traže pravdu, da se otkriju i kazne ubice? Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo ali je korisno, ali pitam se imaju li lešinari i bijednici imalo savjesti i ljudskosti u sebi, i da li su spremni na apsolutno sve kako bi dobili osmjeh i napojnicu zadovoljnog gospodara Tiranina? Zar se ne osjećaju bijedni kao miševi u svojim rupama, i ne smiju proći Gospodskom ulicom iz straha da će ih neko pitati šta rade, pljunuti i javno poniziti jer su to zaslužili!?

Jadna je ta vlast koja izmišlja teorije zavjera, strahuje od okupljanja nekoliko opozicionih poslanika i građana, i boji se da će ih protestom srušiti grupa disidenata. To samo pokazuje koliko ste slabi, plašljivi i nesigurni, uprkos milijardama koje su pokrali i zaštite institucija sistema koje su zarobili.

Deset godina se sastaju svi trebinjski moćnici, koriste sva sredstva i pokušavaju naći način da me umire i zaustave, i ne mogu mi ništa, a ne da se jedna vlast i država boji sastanka grupe disidenata. Unezvjereno ponašanje čelnika režima, sijanje straha i nasilja, samo pokazuje njihovu jad i bijedu. Oni su toliko slabi i nemoćni da su nedavno na Igorovom ATV izbjegli duel 4 na 1 protiv mene, zabranivši mi gostovanje pred početak emisije, i godinama na RTRS-u i ATV-u niko ne smije da me ugosti i izađe na crtu, iako ih uporno pozivam, jer bi ih intelektom i činjenicama ponizio i pobacao na gomilu.

Umjesto što kerberi kriminalizuju ubijenu djecu i članove njegove porodice, bilo bi im pametnije da pitaju Dodika šta je to razgovarao sa bijednim režimskim patologom Karanom, zaštitnikom ubica, i zašto mu daje obećanje da će sve biti gotovo? Ma koliko se trudili, tukli i hapsili nedužne građane, zastrašivali narod, sijali strah i medijskim grobarima trovali javni prostor, sve im je uzalud, jer će istina o ovom, a i drugim zločinima, kad-tad isplivati na površinu i ugledati svjetlost dana. Kerberima i lešinarima mora biti jasno da neće odgovarati samo ubice, lopovi, kriminalci i organizatori velikih zločina, već i njihove sluge, svi oni koji su trovali narod i podržavali zlo koje se nad nama nadvilo.

 

Nebojša Vukanović