palpal

Како је Жељка понизила Радована Нејаког у Прњавору

Прије неколико дана тзв. премијер Радован Нејаки Вишковић боравио је у Прњавору, гдје је имао гостовање на локалној К3 телевизији. Ипак гостовање на К3 му је присјело јер је схватио да је одбачен, и да упркос високим функцијама које обавља нема никакав углед и ауторитет, чак ни у Партији у којој је потпредсједник.

Предсједник Владе у Прњавору доживио је још једно у низу понижења и непријатности, а све по налогу предсједнице Жељке Цвијановић, која је издала налог локалним челницима СНСД-а да игноришу Вишковића и његову посјету, па га нико није дочекао и није имао са ким да попије пиће.

Највише детаља и инсајдерских информација у СНСД-у, посебно приједорском Одбору Партије, има бивши потпредсједник и високи функционер СНСД-а Драго Калабић, кога је Додик понизио и одбацио, а који је јавно саопштио шта се догађало у Прњавору, и шта је позадина сукоба између отписаног Вишковића и Цвијановићке. 

Јасно је да у владајућој странци и коалицији ври као у гротлу, да су односи између најближих сарадника и коалиционих партнера веома лоши и трајно затровани међусобним сплеткама, преварама и неповјерењем. Питање је дана кад ће тензије ескалирати у отворени сукоб који ће довести до урушавања режима као кула од карата.

Преносим у цјелости објаву Драга Калабића, коју је он објавио на свом профилу и друштвеним мрежама, а која најбоље говори о односима и сукобима зараћених фракција унутар СНСД-а.

„Juče je u Prnjavoru boravio predsjednik vlade RS Radovan Višković. Došao je između ostalog na K3 televiziju. Ne bi to bilo zanimljivo da nije jednog detalja. Nesretnog Radovana niko nije dočekao pa čak ni lokalna policija. Niko iz stranke, niko iz Opštine. Željka Cvijanović je naredila svojoj lokalnoj ekipi da potpuno ignoriše Viškovića. Jadni Radovan nije znao šta ga je snašlo. Premijer, član najužeg rukovodstva SNSD – a, prvi operativac, i za njega ni čaša hladne vode u Prnjavoru. E, sada možete zamisliti kako će on dočekati zahtjeve iz Prnjavora. Ili, koliko zvuči laž Načelnika Tomaša da ima podršku Vlade RS. Tomaš nije imao vremena za Viškovića jer se bavi nameštajem konkursa za izbor članova NO u Kp Park. U subotu je izbor, a on mora po Željkinom nalogu izabrati Gorana Slijepčevića Brblju za predsjednika NO. Poslije Vlade Živkovića u Vodovodu, Gorana u Parku, na redu je izbor Rosića u Dom kulture, pa da utrojči. A ovih 70 fak. obrazovanih što im je obećao ta mjesta, moraće sačekati 2047.g. Jedino još što je zanimljivo da je u Prnjavoru otvoren noćni klub na čije otvaranje je bio zabranjen dolazak Tomašu. Vrlo zanimljivo…