Како је цијена фамозне покретне болнице увећана за 700 000КМ?

Ни тешко вријеме кризе и пандемије не спречава Владу Републике Српске, и министре-марионете у рукама једног човјека, да склапају штетне Уговоре, бахато и недомаћински троше народни новац у буџету. Можда су сад чак дрскији и бахатији, иако је новаца све мање, јер мисле да могу лакше отимати када је пажња народа и јавности заокупљена пандемијом. Нажалост криза се користи као изговор за незаконите директне договоре у 4 ока, због наводне хитности, још бруталније пљачке, а један од примјера је и набавка фамозне покретне болнице.

Како су јавили режимски АТВ и РТРС, Влада Републике Српске је 21.3.2020. године донијела Одлуку о набавци покретне болнице, која је наводно била намијењена Вијетнаму, вриједне 3,6 милиона марака, а није речено да ли је велики посао можда договорен са лажним вијетнамским бизнисменом, који је раније насамарио власт и возикао се владиним авионом.

Нико није дао сувисло образложење сулуде набавке и бацања новаца у кризи, да ли су неки љекари и стручњаци дали препоруку да је покретна болница неопходна за сузбијање пандемије, јер су домаћем здравстеном систему сигурно много потребније друге ствари од покретне болнице капацитета 500 кревета.

За само 20 дана цијена фамозне покретне болнице порасла је са првобитних 3,6 милиона марака на чак 4 287 880 КМ, како је објављено у Службеном гласнику РС од 9.4.2020. године, да Влада преко Института за јавно здравство Републике Српске издваја новац у буџету за набавку покретне болнице.

Како је за само 20 дана цијена болнице повећана за 687 880 КМ, са 3,6 милиона марака на 4 287 880 КМ, и ко се додатно „уградио“ и омастио бркове народним новцима?

Ово су само нека од питања на која ће морати да одговори тзв „премијер“ Радован Нејаки Вишковић, као најодговорнији али не и једини, кад прође ванредно стање и положи рачуне народу због бахатог трошења народних пара.

 

Небојша Вукановић