Како Херцег ТВ извлачи јавни новац?

Од како је Лука Петровић преко браће Мастиловић формално постао газда Херцег телевизије, почео је и процес пребацивања новаца из јавних предузећа и установа на рачун његове приватне телевизије. Злочинац се увијек враћа на мјесто злочина, а фамозни ФК Леотар и стадион „Полице“ су традиционално и омиљено мјесто Петровићу за прање и извлачење јавног новаца у свој џеп. Док је као предсједник био на челу ФК Леотара, Лука га је сахранио и бетонирао у најнижи ранг такмичења, оставивши иза себе милионска дуговања, неплаћене обавезе према играчима и тренерима, те Градски стадион „Полице“ под спорном хипотеком пропале Бобар банке.  Нажалост требињско Окружно тужилаштво ни послије неколико година није се изјаснило о кривичној пријаву која је због незаконите хипотеке и малверзација поднесена против Петровића!                                          

Чим је преузео функцију градоначелника вратио се на мјесто највећег спортског злочина у историји херцеговачког спорта, те склопио Уговор о постављању атлетске тартан стазе са Интеграл-инжењерингом вриједан милион марака!?Лука је са тајкуном Слободаном Станкоивћем у четири ока договорио посао, који је најмање 3 пута скупљи у односу на реалну цијену и сличне атлетске стазе које су постављене на фудбалским стадионима у региону.                   

Требињски спорт је на кољенима и најнижим гранама, али умјесто да помогне опоравак Лука наставља да извлачи новац у своје пренатрпане џепове. Тако је новоосновано Спортско друштво Леотар 27.3.2018. године уплатило 6 025 КМ на рачун Херцег телевизије за наводне услуге медијског праћења!? Рачун број 35/18, који ја фактурисала Лукина Херцег телевизија, потписали су генерални секретар Спортског друштва Леотар и директор Херцег телевизије Ђорђе Бјелаковић.                                                    

О квалитету Лукиних кадровика, најближих сарадника и широкобријешких ђака говори и фрапантна чињеница да уважени директор Бјелаковић још није научио да се властита имена пишу великим словом, па се као мало дијете предшколског узраста потписује малим словима!?                                                                                

Да ли је могуће да градски службеник, директор једне телевизије и високи функционер СНСД-а, не зна правилно да се потпише, и да га нико из Партије није упозорио и научио претходних година!? Нешколовани Бјелаковић нажалост није једини, и за многе је Лукине скојевце и скоројевиће отисак палца умоченог у мастило још увијек је најсигурније рјешење.                                                  

Очекујемо да Лука јавности наредних дана одговори зашто отима 6 000 марака од требињских спортиста како би финансирао своје приватне пројекте, и како је без конкурса на неодређено недавно у градску администрацију запослио директора своје приватне Херцег телевизије (Кара)Ђорђа Бјелаковића?

 

П.С: Драги „ђорђе б“, да ти се не би смијали сарадници и новинари у редакцији запамти да се прва слова твог имена и презима пишу великим словима „Ђорђе Бјелаковић“. Вјежбај пар дана и научићеш, човјек учи док је жив. Срамота је бити директор, још угледне телевизије и медијске куће, а потписивати се малим словима! Ако неће твоји партијски другови, ред је да ти бар толико колегијално помогнем, јер смо ипак на неки начин колеге-новинари, само си ти напредовао и постао главни и одговорни уредник и директор телевизије, а ја увијек стагнирао, био и остао мало пискарало и труба за тебе!

 

Небојша Вукановић