Kako Herceg TV izvlači javni novac?

Od kako je Luka Petrović preko braće Mastilović formalno postao gazda Herceg televizije, počeo je i proces prebacivanja novaca iz javnih preduzeća i ustanova na račun njegove privatne televizije. Zločinac se uvijek vraća na mjesto zločina, a famozni FK Leotar i stadion „Police“ su tradicionalno i omiljeno mjesto Petroviću za pranje i izvlačenje javnog novaca u svoj džep. Dok je kao predsjednik bio na čelu FK Leotara, Luka ga je sahranio i betonirao u najniži rang takmičenja, ostavivši iza sebe milionska dugovanja, neplaćene obaveze prema igračima i trenerima, te Gradski stadion „Police“ pod spornom hipotekom propale Bobar banke.  Nažalost trebinjsko Okružno tužilaštvo ni poslije nekoliko godina nije se izjasnilo o krivičnoj prijavu koja je zbog nezakonite hipoteke i malverzacija podnesena protiv Petrovića!                                          

Čim je preuzeo funkciju gradonačelnika vratio se na mjesto najvećeg sportskog zločina u istoriji hercegovačkog sporta, te sklopio Ugovor o postavljanju atletske tartan staze sa Integral-inženjeringom vrijedan milion maraka!?Luka je sa tajkunom Slobodanom Stankoivćem u četiri oka dogovorio posao, koji je najmanje 3 puta skuplji u odnosu na realnu cijenu i slične atletske staze koje su postavljene na fudbalskim stadionima u regionu.                   

Trebinjski sport je na koljenima i najnižim granama, ali umjesto da pomogne oporavak Luka nastavlja da izvlači novac u svoje prenatrpane džepove. Tako je novoosnovano Sportsko društvo Leotar 27.3.2018. godine uplatilo 6 025 KM na račun Herceg televizije za navodne usluge medijskog praćenja!? Račun broj 35/18, koji ja fakturisala Lukina Herceg televizija, potpisali su generalni sekretar Sportskog društva Leotar i direktor Herceg televizije Đorđe Bjelaković.                                                    

O kvalitetu Lukinih kadrovika, najbližih saradnika i širokobrijeških đaka govori i frapantna činjenica da uvaženi direktor Bjelaković još nije naučio da se vlastita imena pišu velikim slovom, pa se kao malo dijete predškolskog uzrasta potpisuje malim slovima!?                                                                                

Da li je moguće da gradski službenik, direktor jedne televizije i visoki funkcioner SNSD-a, ne zna pravilno da se potpiše, i da ga niko iz Partije nije upozorio i naučio prethodnih godina!? Neškolovani Bjelaković nažalost nije jedini, i za mnoge je Lukine skojevce i skorojeviće otisak palca umočenog u mastilo još uvijek je najsigurnije rješenje.                                                  

Očekujemo da Luka javnosti narednih dana odgovori zašto otima 6 000 maraka od trebinjskih sportista kako bi finansirao svoje privatne projekte, i kako je bez konkursa na neodređeno nedavno u gradsku administraciju zaposlio direktora svoje privatne Herceg televizije (Kara)Đorđa Bjelakovića?

 

P.S: Dragi „đorđe b“, da ti se ne bi smijali saradnici i novinari u redakciji zapamti da se prva slova tvog imena i prezima pišu velikim slovima „Đorđe Bjelaković“. Vježbaj par dana i naučićeš, čovjek uči dok je živ. Sramota je biti direktor, još ugledne televizije i medijske kuće, a potpisivati se malim slovima! Ako neće tvoji partijski drugovi, red je da ti bar toliko kolegijalno pomognem, jer smo ipak na neki način kolege-novinari, samo si ti napredovao i postao glavni i odgovorni urednik i direktor televizije, a ja uvijek stagnirao, bio i ostao malo piskaralo i truba za tebe!

 

Nebojša Vukanović