Kadija Bojana Rikalo udaljila Vukana iz sudnice!

Kadija Bojana Rikalo je pravi sudija Partije, zadužena od mentora da kažnjava i vodi montirane političke sporove protiv novinara, disidenata i kritičara režima. Zbog toga nije nimalo čudno što je upravo ona određena da vodi montirane političke procese po tužbama za navodne duševne patnje lokalnih tajkuna, moćnika i korumpiranih političara.

Tako je danas, po mom mišljenju pravi nepravedni kadija Bojana, nimalo slučajno počela proces protiv novinara portala „Direkt“ po tužbi bivšeg načelnika PU Trebinje, dvorskog neimara Žarka Lakete.

Kadija Bojana je u klasičnom sukobu interesa, jer je njen suprug visoki funkcioner SNSD-a, izvršni direktor Elektrohercegovine i član Nadzornog odbora Elektroprivrede Republike Srpske, koji je nedavno i ustoličio svog mentora Lakija Lučijana Petrovića za direktora Elektroprivrede. Da ima pravne države i zakona ona zbog sukoba interesa ne bi mogla biti sudija, a da ima imalo morala, svakako da ona ne bi uzimala i sudila političke procese.

Kadija Partije ne želi da odgovori na pitanja koja sam joj postavio, javno i u sudnici, i kaže po čijem diktatu donosi sramne presude, da li preko nje suprug Nebojša odrađuje  usluge Partiji i napreduje, i da li je po nalogu Partije napravila kardinalnu grešku i onemogućila me da izađem na lokalne izbore 2016 godine? Ako je čestita i pravedna, zašto ne istraži kriminal i javne nabavke svog supruga, automobile, ogromnu imovinu i novac koji je stekao? Zašto drakonski kažnjava nedužne, sa kolegama otima stvari iz kuće penzionerima, a ne procesuiranja i ne kažnjava svoga supruga i njegove pobratime na visokim funkcijama?

Da li je po nalogu Partije donijela i sramnu presudu i kaznila me sa 8 000 maraka u sporu sa Grigorijem, iako sam nesporno govorio istinite činjenice? Da li je iz Partije dobila zadatak da krši moja osnovna procesna prava, što je upisano u Zapisnik, ne dozvoli da postavim pitanja Grigorijevom svjedoku i izvedem svoje svjedoče na glavni ročište?  Zašto ne kaže sa kojim je još visokopozicioniranim političarima Bojana Rikalo u rodbinskim vezama!?

 

Umjesto odgovora na pitanja koja su od interesa javnosti, kadija je juče donijela Rješenje sa se udaljim iz sudnice, gdje sam bio u prisustvu javnosti na suđenju novinarima Direkta. Kad je „pao“ nekada svemoćni Grigorije, sigurno je da će jednoga dana biti skinute maske, da će popadati i odgovarati za svoj sramni rad i nedostojne trebinjske kadije.

Kako sudili, tako im Bog pomogao!