Кад тата награди сина и премијерку

Одборник ДНС-а у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Раде Нешић предложио је да његов син Ненад Нешић, директор Путева Српске,  на славу града Спасовдан добије добије највеће признање – Повељу општине. Тата Раде подржао је и приједлог Клуба одборника СНСД-а да, осим синчине директора, буде награђена и премијерка Жељка Цвијановић, јер је Влада ове године издвојила 2 милиона марака из буџета за наставак радова на позоришту и градском тргу!?                                                                                  

Опозиција је предлагала да се Повеља општине додијели Влади Србије због више донација које су уплаћене општини Источно Ново Сарајево, али одборници СНСД-а и ДНС-а су одбили приједлог да Повељу добије Вучић и гласали за „своје“, Жељку и Ненада.

Тата Раде је очито јако поносан на свог синчину Ненада Путоградитеља и Зградоградитеља, па га је, скупа са бившим студентским Вођом Александром Главашом, предложио да добије Повељу.  Ненад би требао да сагради кружни ток, и тај подухват великог неимара вриједан је награде и признања. У свакој нормалној држави би се поставило питање злоупотребе, непотизма и морала, али је у Земљи чуда ова појава сасвим природна и нормална. То потврђује примјер Билеће, гдје је предсједник СО и директор ХЕТ-а Љубо Вуковић предлагао и награђивао свог брата Радована Вуковића, уваженог посланика СНСД-а, као и многи други широм Српске.

О раду директора Путева Српске Ненада Нешића најбоље говоре саобраћајнице, рецимо пут од Источног Новог Сарајева до Јахорине, који је у катастрофалном стању. Од Требевића до туристичке пријестонице Јахорине има најмање 50 ударних рупа, боље рећи кратера, о чијим димензијама лично могу да посвједочим јер сам два пута за мјесец дана сјекао предње гуме неуспјешно покушавајући да их избјегнем! Ова дионица нажалост није изолован случај већ уобичајен примјер катастрофалног стања путева у источном дијелу Српске, али ко за то мари Да су Нешић и премијерка Жељка довели неког инвеститора, отворили неки погон и запослили бар десетак младих људи па да их разумијемо, али овако…                                                                                      

У недостатку било каквих резултата рада, премијерка и директор од својих поданика добијају обесмишљене награде, како би се у предстојећој кампањи хвалисали неким кружном током и окреченим тунелом као неким великим успјехом и радном побједом. Ја тебе војводо ти мене сердаре, руководе се коалициони партнери СНСД, ДНС и социјалисти, а када се вратимо у зграду Владе знамо одлично ко смо и шта смо.

Са Повељама из Бањалуке и Источног Новог Сарајева Жељка и Нешић крећу у изборну трку за предсједника и посланика, а остаје да се види да ли ће им бесмислене награде, кружни ток и окречен тунел донијети довољан број гласова, или ће се гласачи напокон пробудити и казнити манипулаторте који вријеђају њихову интелигенцију.

 

Небојша Вукановић