Kad tata nagradi sina i premijerku

Odbornik DNS-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Rade Nešić predložio je da njegov sin Nenad Nešić, direktor Puteva Srpske,  na slavu grada Spasovdan dobije dobije najveće priznanje – Povelju opštine. Tata Rade podržao je i prijedlog Kluba odbornika SNSD-a da, osim sinčine direktora, bude nagrađena i premijerka Željka Cvijanović, jer je Vlada ove godine izdvojila 2 miliona maraka iz budžeta za nastavak radova na pozorištu i gradskom trgu!?                                                                                  

Opozicija je predlagala da se Povelja opštine dodijeli Vladi Srbije zbog više donacija koje su uplaćene opštini Istočno Novo Sarajevo, ali odbornici SNSD-a i DNS-a su odbili prijedlog da Povelju dobije Vučić i glasali za „svoje“, Željku i Nenada.

Tata Rade je očito jako ponosan na svog sinčinu Nenada Putograditelja i Zgradograditelja, pa ga je, skupa sa bivšim studentskim Vođom Aleksandrom Glavašom, predložio da dobije Povelju.  Nenad bi trebao da sagradi kružni tok, i taj poduhvat velikog neimara vrijedan je nagrade i priznanja. U svakoj normalnoj državi bi se postavilo pitanje zloupotrebe, nepotizma i morala, ali je u Zemlji čuda ova pojava sasvim prirodna i normalna. To potvrđuje primjer Bileće, gdje je predsjednik SO i direktor HET-a Ljubo Vuković predlagao i nagrađivao svog brata Radovana Vukovića, uvaženog poslanika SNSD-a, kao i mnogi drugi širom Srpske.

O radu direktora Puteva Srpske Nenada Nešića najbolje govore saobraćajnice, recimo put od Istočnog Novog Sarajeva do Jahorine, koji je u katastrofalnom stanju. Od Trebevića do turističke prijestonice Jahorine ima najmanje 50 udarnih rupa, bolje reći kratera, o čijim dimenzijama lično mogu da posvjedočim jer sam dva puta za mjesec dana sjekao prednje gume neuspješno pokušavajući da ih izbjegnem! Ova dionica nažalost nije izolovan slučaj već uobičajen primjer katastrofalnog stanja puteva u istočnom dijelu Srpske, ali ko za to mari Da su Nešić i premijerka Željka doveli nekog investitora, otvorili neki pogon i zaposlili bar desetak mladih ljudi pa da ih razumijemo, ali ovako…                                                                                      

U nedostatku bilo kakvih rezultata rada, premijerka i direktor od svojih podanika dobijaju obesmišljene nagrade, kako bi se u predstojećoj kampanji hvalisali nekim kružnom tokom i okrečenim tunelom kao nekim velikim uspjehom i radnom pobjedom. Ja tebe vojvodo ti mene serdare, rukovode se koalicioni partneri SNSD, DNS i socijalisti, a kada se vratimo u zgradu Vlade znamo odlično ko smo i šta smo.

Sa Poveljama iz Banjaluke i Istočnog Novog Sarajeva Željka i Nešić kreću u izbornu trku za predsjednika i poslanika, a ostaje da se vidi da li će im besmislene nagrade, kružni tok i okrečen tunel donijeti dovoljan broj glasova, ili će se glasači napokon probuditi i kazniti manipulatorte koji vrijeđaju njihovu inteligenciju.

 

Nebojša Vukanović