Kad skojevci i dezerteri pjevaju četničke pjesme – jel Božidar budućnost Trebinja?

U staroj školi u selu Konjsko na Zupcima, na kojoj se još crveni petokraka, sinoć je grupa skojevaca i komesara Partije glumila patriote pjevajući četničke pjesme, sa ciljem da obmanu lakovjerne i naivne. U Lukinom selu Zagora osnovan je prvi Komitet Komunističke partije Jugoslavije za južnu Hercegovinu, nedavno je obnovljen i tabla, a u Mikovom Konjskom i danas se crveni petokraka na zidu, oko koje se okupljaju partizani sa Zubaca i Boke Kotorske.

Čudno je što četničke pjesme pjevaju skojevci i potomci komunističkih komesara, i što nisu ovako srbovali kad je trebalo i kad se branila Hercegovina od 1991. do 1995. godine. Šura i zet, Luka i Ilija, do ’95 su bili su Beogradu i Podgorici, a danas pjevaju četničke pjesme sa Božidarom Vučurevićem,  vraćajući Trebinje u 1991. godinu.

Da li je budućnost Trebinja u Božidaru Vučureviću i retrogradnim snagama koje sputavaju svaki razvoj? Da li će ovakva kampanja i ponašanje čelnika grada Trebinja otvoriti vrata grada, privući goste i uspostaviti saradnju sa Dubrovnikom? Da li će zbog ovakvog ponašanja Luke i Mika probleme imati oko 1 300 Trebinjaca koje su protjerani i rade u Dubrovniku, a sada im Miko sa Božidarom pokušava i dole zagorčati život i ostaviti naše ljude bez posla?

Tzv. „predizborna kampanja“ mr Mika dr Ćurića pretvorila se u takmičenje u gozbi i krkanluku, a u pogon su ubačene sve snage i resursi, od Dodika, Željke, Viškovića do Božidara Vučurevića, čelnika Lukinog Senata koji je postao okosnica kampanje, i koga vodaju kao staru mečku od Zubaca i Viškovića do Željke i trebinjskih restorana.

Da li je budućnost Trebinja u tzv. „koalicionim partnerima“, udbašu Slavku Draškoviću, njegovom pobratimu Božidaru Vučureviću, Mijatu Šaroviću,  Miri Delić, lažnom penzioneru Đoku Tarani, Mikcu Vukoviću, Slobu Šarabi, Peku i Ćapi?Da li su metuzalemi, koji već 25 godina razaraju Trebinje i protjeruju Trebinjce mijenjajući stranke i funkcije, budućnost Trebinja koji će građanima donijeti nešto dobro?

Otvorite oči Trebinjci i pogledajte nepravdu, jad, bijedu, sirotinju i lešinare koje su oko sebe okupili Luka i Miko i sve će vam biti jasno. Upravo su oni izbor zla i bijede, i nastavak njihove politike je put u izolaciju i sunovrat. Samo slijepi ne vide razliku između pristojne, iskrene, skromne i viteške kampanje dr Saše Borjana, koji sa svojim timom obilazi gradska naselja i obrazlaže program i ciljeve, i krkanluka, primitivizma, ucjena, mobinga, pritiska i kupovine tanjirom pršuta i lešo mesa sa druge strane. Ako slike sa Konjskog ne otvore Trebinjcima oči, ne znam šta treba više da se dogodi da napokon ustanu i bagri kažu DOSTA JE!

 

Nebojša Vukanović