Kad psi zalaju, umjesto odgovora Luki i čoporu

Potonja su vremena došla kad su komunisti i neokomunisti skočili da tobože brane svetinje od mene nedostojnog. Tako su se danas, na jedan mig, složno oglasile sve nijanse crvene i Komiteta, Luka i SNSD, Razjedinitelji i Socijalisti, samo je ostalo nejasno jesu li izvorni ili ovi novi, Petrovi ili Maksimovi, na koju stranu je prelomio bivši prvi šešeljev radikal Ćapa!? Režimske udvorice, koje neko još pogrešno naziva i novinarima, skoro da su došle srpskog Sinoda i vaseljenskog patrijarha kako bi čule šta oni misle o mojih par pristojnih pitanja, koje (onomo)oni okarakterisaše blasfemijom. Na Zagori i Konjskom još se sjaji crvena petokraka i ploča na uspomenu osnivanja prvog Komiteta KPJ, a sada potomci udbaša, skojevaca i najvećih komunista, koji su progonili, otimali imovinu i hapsili moje pretke i stotine drugih jer su bili Srbi slavili Božić i krsnu slavu, brane tobože Crkvu i svece od mene!? O more, o tempora!

Iako sam bio maksimalno pristojan i vodio normalan razgovor, bezbožnici i neokomunisti pokušavaju da postavljanja nekoliko prostih pitanja tzv „premijeru“ predstaviti kao nekakvu blasfemiju i bezbožnički čin, iako je upravo Višković ranije tražio da odemo pod Ostrog skupa i kažemo da li krademo državu! Sramota je da premijer laže i krsti se u Mrkonjićima, da štiti ubice i razbojnike, jer ću uskoro dokazati da je Slaviša Jurošević bio njegov vozač kada je pucao na Ljubišu Pantića u bolnici, i da ga je Višković sklonio kod sebe kao dispečera u kompaniju Boksit Milići, zaštitio da ne ide u zatvor, a ovaj onda sa plaćenicima Rajka Dukića, Viškovićevog mentora, pretukao gotovo na smrt Slobodana Vasiljevića, pa pobjegao u Grčku.

Bezbožnicima nije problem što muljaju, namještaju tender, izvlače novac od donacije i bogate se na gradnji svetinje u Mrkonjićima, ali je problem što ja na tom mjestu pristojno postavim pitanje, tražim pravedne kazne za ubice i kriminalce, apelujem da se ne pljačka narod i država. Vjera je intimna stvar, pravi vjernici se nikad se ne slikaju kad idu u hram na molitvu, a Višković je sam najavio posjetu i pozvao novinare da ga slikaju kako se kiti tuđim perjem, kako je, po sopstvenim riječima, u 55-oj godini prvi put došao u Mrkonjiće da se slika i da izjavu, a ne da se pomoli Bogu.

Pravoslavne svetinje se trenutno brane u Crnoj Gori, a ja ne viđoh tamo Luku Radovana, Mika i ostale udvorice, iako sam obišao puno hramova i litija od Herceg Novog i Kotora do Podgorice i Nikšića, niti sam čuo da su rekli jednu riječ protiv Mila Đukanovića, svog učitelja i duhovnog oca. Neokomunistima i bezbožnicima bi bilo pametnije da se iskreno pokaju i vrate ono što je oteto od naroda, a crkvenim velikodostojnicima da štite narod i vjernike, povedu računa da se mutnim poslovima ne otme dio donacije i tako ne oskrnavi velika svetinja.

 

Nebojša Vukanović