palpal

Кад остане вишка гласова

О нерегуларностима и злоупотребама изборног процеса у Српској и БиХ могла би се написати докторска дисертација и озбиљна студија, а посебан случај су Добој и Зворник, те Требиње које им се крупним корацима приближава а Лука Петровић дише за вратом Обрену Петровићи и Зорану Стевановићу по степену организовања превара и манипулација.

Стевановић је у Зворнику, по старом обичају „добио“ повјерење три четвртине гласача, или колико је оловка написала, а на више мјеста излазност је била 100%, а сви „изашли“ гласали су за све кандидате владајуће странке, што нема ни у цртаним филмовима. У Добоју су били мало пажљивији па је, у доба пандемије на појединим мјестима, као нпр Мали Прњавор, излазност била „само“ 99,6%, а од Подновља до Осјечана излазност се на 15 Бирачких мјеста кретала од 91 до 97%!? Ни корона не може зауставити колоне срећних и радосних присталица динaстије Петровић!

Да је гласова било и вишка, говори фотографија из Зворника, на којој у аутомобилу „Ауди А6“, између мјењача и сједишта, стоји повећи бунт заокружених гласачких листића. Могуће да је неко заборавио да их убаци, након групног заокруживања, јер је све давно било рјешено, па су листићи остали можда и за наредне изборе.

Добро дошли у Сјеверну Кореју на Балкану, јер није проблем што они краду, то раде стално, већ што се крађа покушава легализовати и дати јој привид законитости и легитимитета.

 

Небојша Вукановић