palpal

Kad obespravljeni podignu glavu i progovore

Demobilisani borac Vojske Republike Srpske Duško Ninković ponovo se preko svog profila obratio sa porukom mladima i generalnom sekretaru vladajućeg SNSD-a Luki Petroviću. Tekst sa naslovom „Glas naroda sa ulice“ prenosim u cjelosti!

 

GLAS NARODA SA ULICE

 

Draga omladino grada Trebinja, omladino Hercegovine i šire, obraćam vam se kao stariji brat – U PAMET SE. Živio sam i odrastao u vremenu gdje sam za sve bio kriv, i ono što uradih i ono što nisam uradio. Za sve sam dobijao batine od roditelja, a u kakvom vremenu sad živimo?

Divimo se ljudima koji pobjegoše kad se rodna gruda branila i čuvala,koji su posle rata vratili, sve pokrali što smo životima, krvlju i znojem sačuvali. Sagradiše milionske vile, bazene, stanove i ko zna šta još, na našoj muci, krvlju i nevolji … Da li se sjećamo genseka vladajuće partije, koji danas vedri i oblači svim u gradu, iz tog vremena kad se rodna gruda branila iz grada, neke čuke ili bilo kog položaja… Pa ne sjećamo se jer nije bio tu. On je tad bio „kukavica“, a to najbolje znaju naši vršnjaci… Mnoge je danas otjerao iz Trebinja trbuhom za krhuom, sve one koji nemaju knjižicu njegove partije. Danas je sve stavio pod svoju šapu a mi ćutimo i trpimo. Ipak nismo mi kukavice – DOSTA JE  NJEGOVOG!

I sad je on isti, nego su mu vlast i novac udarili u glavu. I sad je on kukavica, vlada nama sa vašim kupljenim glasovima…
Doveo nas je na to da se dijelimo u svim sferama društva. Zbog toga ŠETAJ LUKA.  Bio si kukavica kad su se životi davali, i sad nisi bolji samo si namazaniji i pokvareniji.. Nemam ništa lično protiv njega, ali imam protiv nakaradnog sistema koji on predstavlja i koji nas zloupotrebljava. Vi ste sistem karcinom društva koji sve razara, jede nas iznutra a poene uzimaju samo na šminkanju.


Zato molim omladinu – u pamet se! Ne dozolite da vam ucjenjuju roditelje za stipendiju, pripravnički staž ili posao…
Za sve treba sa postoji konkurs i ništa vi ne dobijate što vam ne pripada i što vas ne sleduje.. Vaši roditelji vas guraju u nešto loše, da puzite, da prosite za posao, platu i normalan život a sve to vam pripada sa vašim završenim školama…To je isto kao da su nama u naše vrijeme roditelji rekli IDITE KRADITE, TO VAM JE BUDUĆNOST.

Danas čuh jednu divnu misao: „KAD TOPOVI ZAĆUTAŠE, LOPOVI ZAVLADAŠE“

DOSTA JE BILO NJIHOVOG!

 

Duško Ninković