Kad kopiraju Vučića što vlast ne podijeli 100 evra?

Od kako je počela sva ova nedaća i vanredna situacija, a nadam se da će uskoro proći jer je više vjerujem svima puna glava vijesti i bombardovanja informacijama o korona virusu, brojevima zaraženih, preminulih i osobama u izolaciji,  vlasti Republike Srpske ne rade ništa drugo nego kopiraju ono što radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i vlasti Srbije.

Sve ono što uveče na svakodnevnim konferencijama za novinare, koje prenose gotovo sve srbijanske televizije, najavi Aleksandar Vučić, sutra se to ponavlja kod nas, od uvođenja policijskog časa, vanrednog stanja, zabrane kretanja stanovništva, pooštravanja kontrole do potpune blokade lokalnih zajednica i zabrane napuštanja mjesta boravka. Kopiranje ide do takvih detalja da jedan dan Goran Vesić, de fakto gradonačelnik Beograda, sa maskom na glavi apeluje na građane da ne ulaze u parkove i ne šetaju zelenim površinama, da bi sutradan Igor Radojičić naredio iste mjere i blokirao banjalučka izletišta.

Predsjednik Srbije najavio je prije nekoliko dana, gostujući na TV PRVA, da će Vlada Srbije svakom punoljetnom građaninu dati po 100 evra kako bi pomogla da se lakše preguraju krizna vremena, dok vlasti u Srpskoj pokušavaju reketirati radnike i smanjiti plate, vršeći pritisak da se „dobrovoljno“ odreknu dijela plate.

Čudi me, kad već prate u stopu i kopiraju Vučića, što Dodik i njegove marionete ne ponove Vučićevo obećanje i umjesto zavlačenja ruku u džep i prebacivanja tereta krize na pleća naroda i radnika ne podijele novac iz budžeta i pomognu građane da lakše prebrode krizu i težak period?

 

Nebojša Vukanović