Кад хаџија глуми Жељка Митровића

Шта се дешава када се тиква покондири, када се сиротиња наједе и када се неписмене, необразоване и бескрупулозне улизице дочепају неке функције и мрвица власти, најбоље се види из понашања и некаквог писма које је неко саставио потоњем требињском хаџији и Лукином удворици Хаџи-(кара)ђорђу бјелаковићу, небитној марионети која је постављена за директора Херцег телевизије. Слушајући гордог бесрамника, на кога је сувишно прљати перо, сјетио сам се почетка 2013. године када је у Скупштини града Требиња, док смо чекали изјаве, пред осталим новинарима цвилио као дјевојчица и молио да му и даље дозволим да преноси моје текстове и прилоге, јер је срчани болесник, има дијете а нико у породици не ради. Бјелаковићу сам био забранио да преноси моје објаве на свом црвеном порталоиду 059, јер је током локалне кампање водио кампању против мене у корист Доброслава Ћука, али када је причао о новцима које мора да да за лијекове сажалио сам се и допустио, па чак и снимао његове изложбе у „Платанима“ и излазио у сусрет кад би ме нешто замолио. По старом српском обичају, чим му се указала прилика забио ми је нож у леђа, и не престаје да испушта смрдљиве фекалије на црвеном порталоиду „Требиње 059“, кријући се иза извјесног Ф. Дончића кога нико у Требињу никада није видио, а од недавно и на Лукиној Херцег телевизији.

Свашта ће човјек дочекати у потоњим временима, па и да моралне наказе добију титулу хаџије и причају о поштењу, а оно је толико да је чак покушао преварити газду салона гдје се вјенчао, па му је отео ауто док није платио свадбу. Пошто је изразио жељу, пренијећу тзв „писмо“ (кара)ђорђа бјелаковића на свом сајту, а очекујем да и они скупе снагу и позову ме да уживо гостујем на Херцег телевизији, прихватићу дуел 1 против 10, и нека скупи сву „елиту“, од др Мика, Луке, Илије до коалиционих партнера, сам ћу их све декласирати јер сам интелектуално и морално супериоран у односу на све њих, што сам показао и наступима у Народној скупштини Републике Српске. Хаџија ме је помало и насмијао својим удворничјим „писмом“, који му је неко саставио, и умногоме ме је подсјетио на побратима Жељка Митровића, власника ПИНК-а, који пише писма својим бившим пријатељима из опозиције како би се додворио Вучићу.

Имајући у виду да је газда Лука саградио велелепан комплекс на Загори, вјерујем да би хаџија по угледу на Митровића, ускоро могао да емитује ријалити програм, херцеговачку Фарму, уживо преко своје Херцег телевизије. Загора је довољно одвојена од града и цивилизације, као и Митровић што је из Београда у Шимановце измјестио ријалити „Задруга“, Лука је оградио имење, освијетлио градском расвјетом, поставио камере и саградио више луксузних кућа са базеном. Остаје да хаџија нађе неколико „добровољаца“, вјерујем чланова МСД-а који чекају посао, купи мало коза преко градског гранта, које Лука свакако планира да набави, и шоу може да почне, а Херцег телевизија обори све рекорде гледаности, а Требиње промовише и додатно обогати туристичку понуду.

 

Небојша Вукановић