Kad hadžija glumi Željka Mitrovića

Šta se dešava kada se tikva pokondiri, kada se sirotinja najede i kada se nepismene, neobrazovane i beskrupulozne ulizice dočepaju neke funkcije i mrvica vlasti, najbolje se vidi iz ponašanja i nekakvog pisma koje je neko sastavio potonjem trebinjskom hadžiji i Lukinom udvorici Hadži-(kara)đorđu bjelakoviću, nebitnoj marioneti koja je postavljena za direktora Herceg televizije. Slušajući gordog besramnika, na koga je suvišno prljati pero, sjetio sam se početka 2013. godine kada je u Skupštini grada Trebinja, dok smo čekali izjave, pred ostalim novinarima cvilio kao djevojčica i molio da mu i dalje dozvolim da prenosi moje tekstove i priloge, jer je srčani bolesnik, ima dijete a niko u porodici ne radi. Bjelakoviću sam bio zabranio da prenosi moje objave na svom crvenom portaloidu 059, jer je tokom lokalne kampanje vodio kampanju protiv mene u korist Dobroslava Ćuka, ali kada je pričao o novcima koje mora da da za lijekove sažalio sam se i dopustio, pa čak i snimao njegove izložbe u „Platanima“ i izlazio u susret kad bi me nešto zamolio. Po starom srpskom običaju, čim mu se ukazala prilika zabio mi je nož u leđa, i ne prestaje da ispušta smrdljive fekalije na crvenom portaloidu „Trebinje 059“, krijući se iza izvjesnog F. Dončića koga niko u Trebinju nikada nije vidio, a od nedavno i na Lukinoj Herceg televiziji.

Svašta će čovjek dočekati u potonjim vremenima, pa i da moralne nakaze dobiju titulu hadžije i pričaju o poštenju, a ono je toliko da je čak pokušao prevariti gazdu salona gdje se vjenčao, pa mu je oteo auto dok nije platio svadbu. Pošto je izrazio želju, prenijeću tzv „pismo“ (kara)đorđa bjelakovića na svom sajtu, a očekujem da i oni skupe snagu i pozovu me da uživo gostujem na Herceg televiziji, prihvatiću duel 1 protiv 10, i neka skupi svu „elitu“, od dr Mika, Luke, Ilije do koalicionih partnera, sam ću ih sve deklasirati jer sam intelektualno i moralno superioran u odnosu na sve njih, što sam pokazao i nastupima u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Hadžija me je pomalo i nasmijao svojim udvorničjim „pismom“, koji mu je neko sastavio, i umnogome me je podsjetio na pobratima Željka Mitrovića, vlasnika PINK-a, koji piše pisma svojim bivšim prijateljima iz opozicije kako bi se dodvorio Vučiću.

Imajući u vidu da je gazda Luka sagradio velelepan kompleks na Zagori, vjerujem da bi hadžija po ugledu na Mitrovića, uskoro mogao da emituje rijaliti program, hercegovačku Farmu, uživo preko svoje Herceg televizije. Zagora je dovoljno odvojena od grada i civilizacije, kao i Mitrović što je iz Beograda u Šimanovce izmjestio rijaliti „Zadruga“, Luka je ogradio imenje, osvijetlio gradskom rasvjetom, postavio kamere i sagradio više luksuznih kuća sa bazenom. Ostaje da hadžija nađe nekoliko „dobrovoljaca“, vjerujem članova MSD-a koji čekaju posao, kupi malo koza preko gradskog granta, koje Luka svakako planira da nabavi, i šou može da počne, a Herceg televizija obori sve rekorde gledanosti, a Trebinje promoviše i dodatno obogati turističku ponudu.

 

Nebojša Vukanović