palpal

Još jedna dvorska luda iskočila iz rupe

Nakon Dane Čankovića, još jedan plaćenik vlasti iskočio je iz rupe, prepoznao se u mojim tekstovima i odlučio da izvede neki performans kako bi skrenuo pažnju na sebe i opravdao ulogu dvorske lude, koja ima zadatak da izvodi jeftine  predstave o NATO-u. „Lider“ Istočne alternative Vojin Pavlović zapalio je danas na groblju u Bratuncu zastavu NATO-a, i tako sigurno upalio alarme i izazvao uzbunu u Briselu i sjedištu zapadne vojne alijanse. Pavlović je i prije tri godine zabrinuo i uplašio NATO kada je na Trgu Krajine u Banjaluci junački zgazio zastavu NATO-a, samo što ga je tada pratila grupica pristalica režima a danas je bio sam!

Ne znam da li je Pavlović uzeo slobodan dan u Elektro-Bijeljini da izvede predstavu, ali je očito da su ga vlaga i kišno vrijeme spriječili da završi posao pa je zastava NATO-a samo nagorela. Pavlović je obavio zadatak Partije i Službe, i očekivano pohvalio nakon paljenja zastave Milorada Dodika jer se tobož bori protiv NATO-a, hrabro i junački baš kao i on.

Dvorska luda i poslušna igračka režima  sebe u javnosti predstavlja nekakvim rusofilom, slika se sa ruskom zastavom i slikama Putina, a u stvari je karikatura koja je najviše naštetila saradnji i ugledu Rusije u Republici Srpskoj, jer niko normalan ne može da shvati da ovakva moralna nakaza otkriva spomenik Vitaliju Čurkinu i bude glavni rusofil i zastupnik ruskih ideja.

Ako je Pavlović udarna pesnica za borbu protiv NATO-a i članstva BiH u zapadnoj vojnoj alijansi onda je ishod odavno svima jasan. Drago mi je da sam jednim tekstom nekoliko udvorica istjerao iz rupe na svjetlo dana da ih svi vidimo, a polako, jedan po jedan, demasiraće se svi od dna do vrha režima.

 

Nebojša Vukanović