palpal

Jelena Trivić: Dodik krši stavove Narodne skupštine RS

Upravo sam mislio pisati o novoj kapitulaciji Milorada Dodika i nemuštom pokušaju pravdanja u javnosti, zbog kršenja Zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske i sastanka sa Erdoganom, ali sam pročitao tekst Jelene Trivić, koja ima isto razmišljanje, pa njen tekst prenosim u cjelosti. Pitanje je zbog čega se Dodik pravda ako nije kriv i zašto zove opoziciju da pravda svoje poteze a prije par dana ih je pljuvao i provocirao na Kozari? Zašto stalno napada BN televiziju neprimjerenim jezikom mržnje i da li misli da može kupiti i kontrolisati sve u Republici Srpskoj i uništiti sve što nije uspio da kupi i podredi?

Da li će Dodik sa pobratimom Erdoganom ići na svadbu kod Bakira, jer je svadba pravi razlog posjete a sjednica Predsjedništva BiH samo paravan, a vjenčanje Jasmine Izetbegović je upravo u petak u hotelu Evropa!?

Pročitajte kolumnu Jelene Trivić.

 

DODIK KRŠI ZAKLJUČKE NARODNE SKUPŠTINE

Odlazak na sastanak sa Erdoganom jeste kršenje zaključaka Narodne skupštine! U zaključcima jasno stoji da se treba učestvovati u radu zajedničkih institucija BiH kada se treba spriječiti donošenje štetnih odluka po Republiku Srpsku.

Dakle, učestvovanje samo onda kada se sprečava donošenje nekih odluka. Nigdje u zaključcima ne stoji da to uključuje i sastanke u zajedničkim institucijama BiH bilo koje vrste.

Dalje, Dodik je sam sebi kontradiktoran – prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Kako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?!

Dokaz da Dodik na ovoj temi popušta je njegova teza da ima podršku opozicije. On je o svojoj odluci da ide na sastanak, opoziciju obavijestio, ali ne i tražio mišljenje.

Naviknut da se krije iza naroda, Narodne skupštine, sada svoju nemoć mora da sakrije i iza opozicije.

Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak sa Erdoganom su jadni – stav Republike Srpske se može uputiti i notom, pismom, bilo kojim drugim vidom diplomatske komunikacije.

Međutim, ono što Dodik sada mora da uradi jeste priprema terena za konačni čin kršenja zaključaka Narodne skupštine, koji će se ogledati u radu Savjeta ministara u kojem se prelamaju veliki finansijski interesi, interesi kojih ni Dodik ni struktura oko njega ne žele da se odreknu.

I za kraj, svoje stavove pišem ja lično. Nikakve pritiske nemam, niti treba koga da demantujem. Vi ste svoje pravo lice pokazali na skupu na Mrakovici. Zašto se pozivate na opoziciju kad smo po vašim riječima jadni?!

Ako imate tu političku snagu, idite na sastanak sa Erdoganom i objašnjavajte sami narodu jeste li ili niste prekršili zaključke Skupštine.

Ali nakon toliko izdaja, neispunjenih obećanja, velikih riječi iza kojih nije ostalo ništa, referenduma o nezavisnosti o kojem pričate 15 godina, ova izdaja je potpuno potpuno očekivana.

 

Jelena Trivić