Је ли Вукан и синоћ „стављао мету“ на запаљено возило

Синоћ је у Требињу нажалост поново запаљено возило у требињском насељу Полице, а незванично аутомобил је власништво Зорана Вујовића, запосленог у Хидроелектранама на Требишњици. Аутомобил „фолксвагрн пасат“ потпуно је уништено у подметнутом пожару, а полиција је извршила увиђај и покушава открити починиоце, јер је учестало паљење возила нарушило безбједност и забринуло грађане. У последњих 6 мјесеци запаљено је 5 возила у Требињу, а већина случајева није расвијетљена нити су починиоци процесуирани.

 

Занимљиво да је ЗоранВујовић сувласник фирме „Софтико“ скупа са Владаном Мастиловићем, власником црвене Херцег телевизије и братом одборника СНСД-а Милутина Мастиловића коме је пеие неколико дана запаљен аутомобил, али  се не ради о истом Зорану Вујовићу, сувласнику „Софтика“, већ другој особи која, игром случајности, има исто име и презиме.

Питао бих сада Милутина Мастиловића, Луку Петровића, Ћурић др Мика и Илију Таминџију да ли сам цртао мете на челу и возилу синоћ, као и претходних 5 случајева, и када ће напокон да институције и полиција одраде свој посао. Можда је Рјешење да на три мјесеца мени дају да преузмем контролу и руковођење Полицијском управом Требиње, поставим часне полицајце и инспекторе који нису блиски политици на кључна мјеста, и са једним тужиоцем покушам расвијетлити  разбити организовани криминал, почевши са врха од привредног, контролом јавних предузећа, до овог криминала и угрожавања безбједности на улици.

Дајем обећање да ћу се трајно повући из јавног живота и политике ако са својим тимом људи не направим добар резултат за три мјесеца, па ето нек покушају, можда им је то добар начин да се ријеше великог проблема који им је постао стална опсесија.

 

 

Небојша Вукановић