Је ли сакупљена олош и шљам будућност Требиња?

Од зла оца, и од горе политичке мајке, потоње што Требиње има, преливоде и несреће иза којих трава није ницала, политички шљам и отпад окупио се око Луке и кума Мика Ћурића и дао му подршку да буде де јуре нови градоначелник Требиња, суштински марионета у рукама кума дон Лакија Лучијана. Довољно је видјети ко се окупио и дао подршку Мику, ко су стубови црвене коалиције, и да сваком све буде јасно. Хајде Боже што их даде, али ко шљам састави!

Сваки Требињац треба да се добро запита да ли је будућност Требиња у рукама „коалиционих партнера“ и „елите“ која се синоћ окупила у Афродити. Да ли Требињу могу донијети скаквци и метузалеми који су промијенили по 10 партија и коалиција попут Ђока Таране, Слободана Шарабе, Славка Драшковића, Рајка Ћапина или Пека Иванковића? Да ли су интелектуални и људски капацитети атамана Божидара Вучуревића, Мијата Шаровића, лажних радикала Бољановића, Гркавца и Делићке, мр Мика др Ћурића довољни да се град развија и иде напријед? Да ли су преливоде и самозвани лидери Изворног и Првог СДС-а и ДНС-а  Проклети за Требиње?

Никад није одржан већи скуп нити је на једном мјесту окупљено више резроградних снага и несрећа, освједочених непријатеља града и народа, као што су Лука и Мико око себе скупили потоње политичко смеће и отпад. Прилазак најновијег „коалиционог партнера“  Славка Драшковића, старог шефа и кадра УДБЕ, само разобличава до краја циркузанте и непреображене комунисте који мијењају странке и длаку али ћуд никад. У памет се браћо Требињци, скините повез са очију и јарам са врата, не дозволите да потоњи наставе да нас тлаче и покоравају, већ пружите шансу младим, поштеним и искреним интелектуалцима које ће око себе окупити др Саша Борјан ако му суграђани 17-ог фебруара дају шансу да направи заокрет и ослободи Требиње окова удбаша, лопова и смећа којим су се окружили Мико и Лука.

 

Небојша Вукановић