Jasne poruke

 

Neke stvari su toliko jasne i očigledne da ih je suvišno komentarisati i objašnjavati. Bolje je u Dodikovom nakaradnom sistemu biti mladi kriminalac, lopov ili diler, ali član vladajuće sekte i biti dio vlasti, nego vrhunski ljekar, profesor, sportista ili naučnik u nekoj oblasti. „Samo angažman u politici omogućava da realizujete svoje ideje . Možete biti najbolji stručnjak, ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti sve je to zabluda“  poručio je Dodika mladima u Republici Srpskoj na okupljanju Dodik-jugenda, mladih pristalica svoje crvene sekte! Mi smo građani prvog reda i možemo nekažnjeno da radimo šta hoćemo, da vas lažemo, krademo i ubijamo, vi ostali iz niže kaste, koji nemate crvene knjižice, ima da ćutite, slušate, kulučite za minimalac i budete pokorni.

Poruka je jasna! Džaba učite, trudite se, usavršavate, osuđeni ste na neuspjeh ako niste dio moje mafijaške hobotnice i nakaradnog sistema. Bježite na zapad, svojim znanjem razvijate Njemačku, Švajcarsku i Švedsku, nama ne trebaju pametni i obrazovani već poslušni, ucjenjeni i korumpirani! U svakom normalnom društvu, poslije ovakve sulude izjave političar bi završio svoju karijeru, al u Zemlji čuda lažnom Ocu nacije stiže podrška od dvorskih medija i analitičara.

Mladima je odavno jasno da ovdje nema za njih života i perspektive ako nisu kriminalci, i zbog toga pametni i obrazovani bježe masovno glavom bez obzira. Ukoliko mladi ne iskoriste priliku i ne kazne otuđenu bahatu oligarhiju masovnim izlaskom na izbore, onda će ovo uskoro postati zemlja staraca i kriminalaca iz koje će se iseliti svi pametni, obrazovani, koji ne žele da ih vode i budu im lideri partijski poslušnivi i beskorisni idioti, poput Denisa Esadovog ,koji pozdravlja pristalice sa „drugovi i drugarice“ i dragi predsjedniče, misleći da će tako od Dodika da napravi novog Tita. Jedina sreća u svemu je što su se sektaši sami ogolili i pokazali svoje pravo lice, a izbori će pokazati klinički sliku i stanje u društvu.

 

Nebojša Vukanović