Јасне поруке

 

Неке ствари су толико јасне и очигледне да их је сувишно коментарисати и објашњавати. Боље је у Додиковом накарадном систему бити млади криминалац, лопов или дилер, али члан владајуће секте и бити дио власти, него врхунски љекар, професор, спортиста или научник у некој области. „Само ангажман у политици омогућава да реализујете своје идеје . Можете бити најбољи стручњак, али ако нисте у систему власти, ако нисте дио власти све је то заблуда“  поручио је Додика младима у Републици Српској на окупљању Додик-југенда, младих присталица своје црвене секте! Ми смо грађани првог реда и можемо некажњено да радимо шта хоћемо, да вас лажемо, крадемо и убијамо, ви остали из ниже касте, који немате црвене књижице, има да ћутите, слушате, кулучите за минималац и будете покорни.

Порука је јасна! Џаба учите, трудите се, усавршавате, осуђени сте на неуспјех ако нисте дио моје мафијашке хоботнице и накарадног система. Бјежите на запад, својим знањем развијате Њемачку, Швајцарску и Шведску, нама не требају паметни и образовани већ послушни, уцјењени и корумпирани! У сваком нормалном друштву, послије овакве сулуде изјаве политичар би завршио своју каријеру, ал у Земљи чуда лажном Оцу нације стиже подршка од дворских медија и аналитичара.

Младима је одавно јасно да овдје нема за њих живота и перспективе ако нису криминалци, и због тога паметни и образовани бјеже масовно главом без обзира. Уколико млади не искористе прилику и не казне отуђену бахату олигархију масовним изласком на изборе, онда ће ово ускоро постати земља стараца и криминалаца из које ће се иселити сви паметни, образовани, који не желе да их воде и буду им лидери партијски послушниви и бескорисни идиоти, попут Дениса Есадовог ,који поздравља присталице са „другови и другарице“ и драги предсједниче, мислећи да ће тако од Додика да направи новог Тита. Једина срећа у свему је што су се секташи сами оголили и показали своје право лице, а избори ће показати клинички слику и стање у друштву.

 

Небојша Вукановић