Jaja, cvijeća, hljeba i igara do nove narodne pobjede

jaja.jpg

Jaja, cvijeća, hljeba i igara do nove narodne pobjede

Mladi SNSD podijelili vaskršnja jaja korisnicima Doma penzionera na Gradini… Gradska administracija obezbjedila vaskršnja jaja i pakete za porodice sa četvoro i više djece. Mladi SDS-a organizovali akciju čišćenja izletišta Studenac…. Mladi NDP-a zasadili 60 sadnica kestena na izletištu Ušće kod Trebinja…. Mladi SDS darivali cvijeće damama za 8. mart… Ovo su samo neke od vijesti sa velikih društveno-korisnih i humanitarnih dobrovoljnih akcija podmlatka naših vodećih stranaka koje žele i na ovaj način da pomognu svojim građanima. Humanitarci pojačavaju rad i aktivnosti u izbornim godinama, a sudeći prema entuzijazmu ispoljenom još na početku godine pred nama je veliko toplo i humanitarno ljeto. Gladni će se nahraniti, žedni napiti, nezaposleni zaposliti, a vrijedni pregaoci predvođeni vizionarskim vođama uspjeće da riješe mnoge egzistencijalne probleme siromašnog i obespravljenog naroda.
Počelo se skromno, sa karanfilima, kestenjima i jajima, ali ne treba sumnjati da će uz pomoć HET-a i gradskog budžeta narodni usrećitelji do oktobra biti daleko izdašniji prema svojim podanicima. Ulicama će početi da teče med i mlijeko, penzioneri će uz čekove na pragu svoje kuće dobijati gratis brašno, ulje, šećer, a mnogi ovnovi i volovi biće ritualno žrtvovani pod šatorima u ritmu narodnog melosa uz pivo, vino, glas i stas silikonskih ljepotica.
Mnogo Nijemaca, Švajcaraca, Norvežana, Australijanaca i Danaca pozavidiće našoj sreći, optimizmu i veselju, i kad vide ležeran i lagodan život uz dosta hljeba, mesa i igara shvatiće šta sve propuštaju jer žive u uređenim i dosadnim državama gdje se premijerima siječe glava zbog jedne boce vina.
Kao što lakovjernim i naivnim djevojkama ljubav do srce najlakše dolazi preko uha i šaputanja nježnih riječi laskavih zavodnika, tako i naš narod voli kad ga političari vatrenim govorima i suludim obećanjima pod šatorom uz roštilj i hladno pivo hipnotišu i iz surove realnosti prevedu u carstvo lijepih snova. Zavisno od procenta masnoće mesa i alkohola u pivu, hipnoza može potrajati i nekoliko mjeseci, a potom proporcionalno isti broj godina traje triježnjenje i stanje mamurluka.
Nakon više seansi i izbornih ciklusa poneko shvati da naši političari već na prvom času dobro izuče poslovicu „Dok te mami šećerom te hrani, a kad te namami i hljeba ti zabrani…“.

Nebojša Vukanović