Изолир трака стављена на Жегуљу!?

И док се на сјеверо-западу Републике Српске поред добрих магистралних путева гради и мрежа ауто-путева, на путу Љубиње – Столац, преко превоја Жегуља радници Херцеговина-путева ових дана постављају тзв. „изолир траку“ уз стари, уски и кривудави пут који одавно не испуњава ни минимум услова за безбједно одвијање саобраћаја.

Још у бившој Југославији превој преко Жегуље и пут Љубиње – Столац био је познат као критична дионица коју су возачи избјегавали уколико нису били приморани да иду овим путем. Југославија је нестала прије скоро 30 година, а пут је у још лошијем стању него раније, али то много не брине власти у Бањалуци, министра саобраћаја Нежа Трнинића и директора Путева Српске Ненада Нешића, који мисле да ће изолир траком замазати очи Херцеговцима. Јесмо ниско пали под теретом окупације, али овако више не може, јер се око изолир трака крију кратери, који кидају дијелове аута јер је због уске саобраћајнице немогуће нормално крижање и пролазак возила.

Херцеговцима не требају изолир траке, доста су се возали и губили главе кривудавим адреналинским путевима, а Трнинић и Нешић морају ОДМАХ обезбједити новац за санацију критичнија дионица у Херцеговину, преко превоја Пријеђела и Жегуље, пут Требиње – Љубиње – Столац, Гацко – Фоча и Гацко – Невесиње – Мостар, а изолир траке нека моћници потаве као пролаз до својих кућа и хацијенди.

 

Небојша Вукановић