Izolir traka stavljena na Žegulju!?

I dok se na sjevero-zapadu Republike Srpske pored dobrih magistralnih puteva gradi i mreža auto-puteva, na putu Ljubinje – Stolac, preko prevoja Žegulja radnici Hercegovina-puteva ovih dana postavljaju tzv. „izolir traku“ uz stari, uski i krivudavi put koji odavno ne ispunjava ni minimum uslova za bezbjedno odvijanje saobraćaja.

Još u bivšoj Jugoslaviji prevoj preko Žegulje i put Ljubinje – Stolac bio je poznat kao kritična dionica koju su vozači izbjegavali ukoliko nisu bili primorani da idu ovim putem. Jugoslavija je nestala prije skoro 30 godina, a put je u još lošijem stanju nego ranije, ali to mnogo ne brine vlasti u Banjaluci, ministra saobraćaja Neža Trninića i direktora Puteva Srpske Nenada Nešića, koji misle da će izolir trakom zamazati oči Hercegovcima. Jesmo nisko pali pod teretom okupacije, ali ovako više ne može, jer se oko izolir traka kriju krateri, koji kidaju dijelove auta jer je zbog uske saobraćajnice nemoguće normalno križanje i prolazak vozila.

Hercegovcima ne trebaju izolir trake, dosta su se vozali i gubili glave krivudavim adrenalinskim putevima, a Trninić i Nešić moraju ODMAH obezbjediti novac za sanaciju kritičnija dionica u Hercegovinu, preko prevoja Prijeđela i Žegulje, put Trebinje – Ljubinje – Stolac, Gacko – Foča i Gacko – Nevesinje – Mostar, a izolir trake neka moćnici potave kao prolaz do svojih kuća i hacijendi.

 

Nebojša Vukanović