Izdaja i kapitulacija Dodika u Zagrebu

Milorad Dodik je ponovo ponizio Republiku Srpsku i srpski narod ističući bijelu zastavu pred Hrvatima i hrvatskim premijerom Plenkovićem. Bio je doboljan samo jedan poziv iz Zagreba pa da Dodik kapitulira i izmijeni trasu auto-puta kroz Posavinu, kako ona ne bi išla preko zemlje hrvatskih povratnika!? Otkud Dodiku pravo da kao član Predsjedništva BiH donosi takvu odluku, mimo Vlade, Narodne skupštine Republike Srpske i resornog Ministarstva saobraćaja, i da li je to najbolji primjer prenosa nadležnosti i poniženja institucija Srpske? Ovo poniženje i jedno u nizu puzanja i ustupaka pred Hrvatima predstavlja akt veleizdaje!

Dodik nikada nije došao u Mostar i dolinu Neretve da zaštiti srpske povratnike i njihova imanja, preko kojih je njegov pobratim i saveznik iz Blajburške koalicije Dragan Čović planirao autoput kako bi oteo na silu imanja i raselio i ono malo srpskih povratnika!? Dodik nije uradio ništa korisno i konkretno, skoro da nije ni javno osudio, odluku Vlade Hrvatske da opasni nuklearni otpad skladišti u Dvoru na Uni, kraj i zemlju većinski u vlasništvu Srba u Hrvatskoj uz samu granicu sa BiH i Republikom Srpskom!? Dodik nikada nije obišao Srbe u Hrvatskoj i svoja stalna podilaženja Hrvatima iskoristio da bar malo pomogne i zaštiti obespravljene srpske povratnike, već naduprot daje milionske poslove Čermaku i hrvatskim generalima, i na prvi poziv spreman da ustukne pred Hrvatima i ispuni njihov interes.

Da li je Dodik Hrvat i hrvatski čovjek, koji radi prije svega za interese Hrvatske, kako je detaljno pisala hrvatska štampa istražujući njegovo porijeklo, pa je zbog toga (polu)Hrvaticu Željku Cvijanović progurao za predsjednika Republike Srpske, predao Hrvatima Jasenovačku građu, zalaže se za treći Hrvatski entitet u BiH?? Opširnije u video prilogu..