palpal

Iz arhive, bez komentara

O hipokriziji i licemjerstvu Uzurpatora suvišno je trošiti riječi, ali zbog javnosti treba podsjetiti na još neke njegove rane radove kako bi se narod podsjetio svih lica velikog manipulatora. U intervjuu koji je dao beogradskom listu Vreme 3.3.1999. godine, neposredno uoči bombardovanja Srbije od strane NATO-a, Uzurpator je podržao pravno nasilje stranaca i izjavio da je visoki predstavnik u BiH iznad Ustava, i da može da smjenjuje predsjednika Republike Srpske, druge visoke funkcionere i radi šta hoće.

Dodik je podržao Odluku tadašnjeg visokog predstavnika u BiH Karlosa Vestendorpa i izjavio da je dobro što Poplašen više nije predsjednik, iako je par mjeseci prije toga izabran od građana na izborima i imao potpun legitimitet.

Svaki komentar je suvišan, posebno nakon današnjeg drskog pokušaja prebacivanja odgovornosti za vježbu na Manjači na svog prethodnika Mladena Ivanića, a svi znamo da Uzurpator tri godune obavlja funkciju u Sarajevu, da je potpisao dokument i dao saglasnost da NATO i Amerikanci održe veliku vojnu vježbu na Manjači.

Da pripreme za „on lajn“ vježbu idu planiranom dinamikom govori i „on lajn“ lagana večera američkih vojnika i marinaca u restoranu „Jezero“ u Bileći preko puta kasarne Oružanih snaga BiH, bivše kasarne JNA i Vojske Republike Srpske.

Vlasnik restorana „Jezero“ fotografisao se sa gostima kako bi napravio promociju objekta, a prvom prilikom ću se raspitati šta je bilo na meniju i da li je večera bila virtuelna, kako tvrdi Uzurpator za vježbu na Manjači.

 

Nebojša Vukanović