Istina i pravda su spore ali dostižne

Odluka Specijalnog odjeljenja za najteže oblike organizovanog kriminala Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci da obustavi istragu protiv mene i grupe opozicionara zbog nedostatka dokaza i bilo kakvih argumenata, i potvrda medijima da su bile lažne optužbe, prijave i konstrukcije  Suvare, Predraga Ćeranića, Siniše Mihailovića  i ostalih njegovih saradnika, još je jedna velika pobjeda istine i pravde, koja je često spora ali dostižna. Čudno je što Tužilaštvo ni mjesec dana nakon obustave nije našlo za shodno da mi pošalje obavjest o obustavi istrage, i da su o svemu prvo obavješteni novinari i mediji.

Režim i tzv „Javni servis“ su skoro 6 mjeseci protiv mene vodili do tada neviđenu brutalnu i prljavu kampanju iznoseći najbesmislenije i najmonstruoznije konstrukcije kako bi skrenuli pažnju sa činjenice i mog otkrića na koji način je Milorad Dodik sagradio zgradu „Grand trejd“ u Banjaluci perući pare fiktivnom kupovinom zemljišta u banjalučkom naselju Obilićevo preko svog kuma Mileta Radišića i Ljube Čubića, vlasnika firme Niskogradnja iz Laktaša.

Ova pobjeda je samo prvo poluvrijeme, a konačna pravda će biti zadovoljena kada tužilaštvo i država rasvijetle cijeli slučaj i utvrde da je Milorad Dodik vlasnik zgrade „Grand trejd“, koji godišnje samo na ime zakupa od MTEL-u u dogovorenom poslu uzima 5 000 000 maraka, i da je u njenu izgradnju uložio najmanje 15 000 000 maraka. Ostaje da vidimo da li će Specijalno tužilaštvo iz Banjaluke, kao i SIPA i Tužilaštvo BiH koji su me takođe saslušavali po lažnoj prijavi Dževada Galijaševića, istražiti i utvrditi detalje koje sam im saopštio o pranju para, fiktivnim kupoprodajnim ugovorima i novčanim milionskim transakcijama između Milorada Dodika, njegovih kumova i tajkuna.

Sramna uloga i ponašanje sluga režima poput Nade Veletić, Siniše Mihailovića i Draška Milinovića, koji su gotovo pola godine neprekidnu vodili prljavu kampanju protiv mene dajući ogroman medijski prrostor bjeguncima zamračenog lista, demaskiralo je u potpunosti ulogu okupiranog, i od naroda odmetnutog RTRS-a koji se pretvorio u Fabriku mržnje, laži i zla. Niko na RTRS nije se udostiojio da bar objavi kratku vijest nakon mog saslušanja, iako su sve snimili, ili nakon odbacivanja lažne optužnice i upute neko stidljivo izvinjenje zbog neistine i štete koju su mi napravili prljavom kampanjom.

Pravda i istina su spore ali dostižne, i sigurno će kad-tad doći vrijeme da se skinu maske, i da mnogi, od Dodika i vrha do raznih Veletićki i sitnih sluga režima, odgovara za svoje postupke i zlo koje su počinili sopstvenom narodu. Borba se neće zaustaviti do konačne pobjede, istine, pravde i slobode.

 

Nebojša Vukanović