palpal

Ispraćaji i potop otpisanih

Svakom gostu koji dođe iz bratske Rusije treba odati maksimalno poštovanje i iskazati gostoprimstvo, a posebno kada su u pitanju visoki državnici i ministri. Ipak ludilo koje proizvodi RTRS polako dostiže vrhunac. Dvije udarne vijesti na RTRS-u su vezane za ispraćaj Lavrova iz Banjaluke, u kojoj se zadržao svega nekoliko sati.

U prvoj vijesti se najavljuje da će Dodik i Željka ispratiti Lavrova iz Banjaluke i time će biti završena posjeta, a u drugoj vijesti, sa istom pratećom fotografijom, navodi se da su Dodik i Željka ispratili Lavrova i time je završena zvanična posjeta!

U nedostatku bilo kakve podrške Dodiku i očekivanih rezultata, osim davanja ordenja režimski mediji nisu imali šta da pišu i spinuju, pa su se detaljno dotakli ispraćaja. Posjeti Lavrova režimski mediji su dali ogroman značaj, jer je to bila poslednja šansa da se Dodik i unuka djeda Peja izvuku iz bezizlazne situacije, ali poruke koje je poslao Lavrov potopile su Bijelu lađu naših Šojića. Lavrov je jasno poručio da se zalaže za poštivanje Dejtona i protivi se bilo kakvim avanturama i promjenama, a posebno stvaranju trećeg entiteta, čime je zadatak težak udarac Blajburškoj koaliciji i osovini Dodik – Čović.

Srdačni susreti Lavrova sa Ivanićem i Crnatkom, razmjena poklona i zahvalnost ruskog ministra Igoru Crnatku na pozivu za posjetu, pokazala je da lideri SZP imaju odlične odnose sa Rusijom, nimalo lošije od Dodika. Rusi dobro pamte Olbrajtov dašak svježine na Balkanu, i svjesni su da prevrtljivom Dodiku ne mogu vjerovati, i svjesni su da će iskrena saradnja sa novom vlasti u Republici Srpskoj biti unaprijeđena, i neće se svoditi samo na protokolarne predizborna fotografisanja. Zbog toga je Lavrov u gostima Dodiku pokazao crveni karton i raspršio sve snove o carstvu vječnom, ovozemaljskom!

 

Nebojša Vukanović