Инспектор Тома код Марића удбаша

Миломир Марић ће вјероватно остати запамћен не само као вјерно и послупно новинарско куче Службе државне безбједности, већ и као један од највећих хроничара и промотора УДБЕ на овим просторима. Он је као дугме, само добије позив од Службе, која му шаље госте, теме и питања, а он служи као проточни бојлер и преносник наручених удбашких прича, напада и спинова до јавности и грађана.

Док је УДБА била озбиљна, тешко је било провалити позадину и циљ наручених емисија и гостовања, али од како су Партије и њени кадрови  окупирале Службу све је пало на ниске гране и постало исувише проводно а наручене емисије досадне, вулгарне и слабо гледање. Често се врте исти гости, попут Шешеља, Боже Спасића ил Лажанског, а један од честих је и инспектор Тома Александрија.

Тако је прије неколико дана Марић у свом Јутарњем програму угостио инспектора Тому Ковача да покуша мало одбранити Невесињској редова Рајана Илију Таминџију, али га је само додатно потопио срамним нападима на популарне српске глумце. Инспектор Тома Александрија Ковач није нападао и скрнавио само живе већ је превртао кости мртвих, при томе мијењајући покојног Небојше Глоговца са Ланетом Гутовићем, јер је припит запамтио само инструкцију Службе да је неко презиме на Л!

Срамота је било слушати лупање и глупости двојице лакрдијаша- удбаша, а мени је само драго да су и мене поменули у више наврата називајући ме ретроградним елементом који је закувао све у Невесињу око Митровдана. Нема већег комплимента него кад те удбаши, и то бивши министар полиције, назове јавно ретроградним елементом и посвети велику пажњу, јер то значи да сам привукао пажњу Службе и у самом сједишту БИА-е. Жао ми је само што су наши глумци и великани изложени линчу и прогону, што је пала велика љага на Невесиње и Херцеговину, само због покушаја да се скрене пажња јавности са редова Илије.

Инспектор Тома Александрија брани Додика као маршал Жуков Москву и Стаљинград, а како и не би када су десетине милиона биле у комбинацијама кад је Додик од Томе купио плац у Источној Илиџи како би саградио Административни центар Владе тик поред тржног центра! Нема нам спаса ни опоравка све док се не изврши лустрација и стари удбаши и њихове структура не почисте из политичког и јавног живота.

 

Небојша Вукановић