palpal

Inicijativa predata za prvu redovnu, ne posebnu sjednicu

Svi režimski mediji, RTRS, ATV, Herceg-televizija, SRNA, jutros su složno objavili vijest kako sam tobože obmanuo javnost jer nisam predao Inicijativu za smjenu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, a da me niko nije pozvao niti pokušao saznati odgovor, iako je to osnovno pravilo u novinarstvu. Ako sam ja zabranjen i ne smiju ni da me pozovu, onda su mogli provjeriti detalje i pozvati sekretara Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS. Sve je začinio predsjednik Kluba SNSD-a Igor Žunić, koji je iskoristio priliku da iznese niz uvreda na moj račun, nazivajući me populistom i manipulatorom, iako odlično zna da se Inicijativa ne može naći na Posebnoj sjednici u srijedu, jer to nije omogućio Poslovnik, već prvoj redovnoj sjednici.

Da su bar jednom pažljivo pročitali Inicijativu za smjenu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića, vidjeli bi da je inicijativa podnesena za prvu narednu redovnu, a ne posebnu sjednicu koja je zakazana za srijedu.

Poslovnik o radu, član 172. i 173. jasno kažu da poslanici ne mogu predlagati izmjene Dnevnog reda posebne sjednice već se radi po unaprijed utvrđenom Dnevom redu, i da se zbog toga Inicijativa neće naći na Posebnoj 13-oj sjednici koja je zakazana za srijedu, 20.5.2020. godine!

 

Inicijativa se, kako procedura i Poslovnik nalaže, prosleđuje preko sekretara u Klubu poslanika, a ja sam svoju Inicijativu i Prijedlog tačke Dnevnog reda o smjeni Nedeljka Čubrilovića u Klub poslao prije desetak dana. Sutra je zakazana sjednica Kluba poslanika SDS-a, a plan je da se prije posebne sjednice prikupe potpisi opozicionih poslanika iz Kluba SDS-a i PDP-a, a možda i još nekih poslanika Narodne skupštine Republike Srpske koji smatraju da je zbog niza propusta, lošeg rada i poniženja Narodne skupštine RS, potrebno smijeniti Čubrilovića.

Žunić odlično zna procedure i Poslovnik, zbog čega se Inicijativa neće naći na Posebnoj već prvoj narednoj Redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, kako sam to najavio i predložio, ali je neophodno manipulisati građanima.

 

 

Meni je drago da je SNSD danas bratski podržao HDZ, kardinala Puljića i Crkvu u Hrvata dan posle mise ustašama u Blajburgu, da su složno nastupili u Sarajevu i time pokazali svoje pravo „patriotsko“ lice, a imaćemo mi vremena da raspravljamo i položimo račune, ne samo o Čubriloviću već mnogim drugim, jer možete sada kako hoćete, ali nećete dokle hoćete.

 

Nebojša Vukanović