palpal

Ima neka tajna veza

Ništa u politici nije slučajno. Poslednje izdaje i prelijetanja u Dodikovo naručje lažnih opozicionara i podmetnutih kukavičijih jaja, poput najnovijeg poturice Mustafe, alijas Dragana Čavića, samo je vrhunac višegodišnje dvostruke igre, i izlazak miševa iz rupa na svjetlo dana. Većina građana Srpske ne zna, ili je zaboravila, da je nakon poraza na izborima 2006. godine Čavić radio kao rukovodilac na Farmalendu u Novoj Topoli, propaloj Dodikovoj farmi krava koja je progutala desetine miliona maraka iz budžeta.

Otkud bivši predsjednik Srpske na Dodikovoj farmi? Zašto je Čavić prvi funkcioner SDS-a koji je pomilovan od visokog predstavnika? Razlog je u izdaji naroda i Republike Srpske, koja je tek sada izašla na vidjelo. Ne bi Ešdaun pomilovao Čavića da nije prihvatio prljavu ulogu, i ne bi Dodik godinama igrao predstave sa lažnim dvorskim opozicionarom da mu Čavić u Vašingtonu nije predao premijersku funkciju!

Iza svakog lažnog opozicionara koji prelijeće u redove režima stoji samo jedna stvar – novac. Za lični interes, novac i funkcije savremene poturice su spremne da izdaju svoju djecu i porodicu, a ne stranku, narod i ideale koje nikada nisu ni imali. Od Kalinića i Stevandića do Čavića, Bojića i braće Vasić, svi paoci su dobili neku sinekuru. Neko dobije funkciju, neko tendere i novac, neko proda ili iznajmi neki objekat, neko se zaštiti od istraga i zatvora, ali iza svakog prelijetanja je isti motiv – lični interes.

 

Nažalost izdaja je postala tako raširena da je postala normalna pojava, a licemjerni izdajnici još daju sebi za pravo da drže moralne lekcije, govore o patriotizmu, poštnjnju, jedinstvu…

Sve bude i prođe, i sigurno je da će papci i izdajnici, skupa sa svojim mentorom, završiti gdje im je mjesto – na smetljištu istorije. U ovim teškim vremenima ljudi treba da nekako sačuvaju obraz, i da svako u skladu sa svojim mogućnostima da doprinos uništenju zla koje se nadvilo nad Republikom Srpskom.

Nebojša Vukanović