Ima li neko da nije posramljen?

Očaj, tuga, bijes, rezignacija, stid, sjeta, frustracija, tjeskoba…  samo su neke od negativnih emocija koje je osjetio svaki iskreni i čestiti Srbin i patriota slušajući danas na sjednici Narodne skupštine nedostojnog predsjednika Republike Srpske, čije ime ne želim ni da pomenem. Ovakav diskurs, nedopustivo javno ophođenje prema narodnim poslanicima, uvrede, mržnja nikada do sada kroz istoriju nisu viđene na ovim prostorima, a vjerujem da nam se ovako zlo, opskurna i nedostojna ličnost na čelu naroda i države, neće više nikada ponoviti.

Nazivati nekoga ciganinom, vrijeđati nečije supruge i porodicu, ismijavati i vrijeđati bilo koga na osnovu fizičkog izgleda i nedostataka, je nisko i nedostojno za uvrijeđeno razmaženo derište u 3-em razredu osnovne škole, a ne za nekog ko se nažalost nalazi na funkciji predsjednika Srpske.

Pitam se kako se danas, dok gledaju napade ludila i primitivizma, osjeća onih 264 000 građana koji su glasali za (onomo)njega u oktobru 2014. godine? Osjećaju li bar malo griže savjesti i stida jer su odgovorni i direktni su krivci za sve ovo što se dešava napaćenom narodu, i jer su saučesnici u velikom zločinu i trajnoj sramoti koja je nanesena srpskom narodu sa ove strane rijeke Drine?

Njegove replike sa poslanicima Miladinom Stanićem i Adamom Šukalom iz prve ruke svjedoče kako funkcioniše (onomo)njegov nakaradni sistem. Nije važno šta je tačno i koliko su istinite njegove optužbe koje je iznio na njihov račun, ali je govoreći o sopstvenom učešću u prljavoj trgovini političkim interesima potvrdio šta je pozadina, i na koji način su  Stevandić, Dunjić, Banjac, Stojčić, Kalinić i ostali napravili politički salto mortale i od velikih kritičara postali njegovi perjanici i tjelohranitelji. Nije važno da li su Stevandić ili Kalinić dobili sijeno iz Nevesinja, novac, funkcije ili direktorske pozicije u Kliničkom centru i Fondu zdravstva, važno je da je lažni Otac nacije organizator i glavni pregovarač u prljavoj trgovini poslanicima i ljudima. Dubrovnik je trgovinu robljem u ljudima ukinuo prije 450 godina, a nažalost prvi i najodgovorniji ljudi Republike Srpske otvoreno trguju ljudima i u 21-om vijeku:

Količina laži i manipulacija koje lažni Otac nacije izgovori u jedinici vremena je rekordna, i niko nikada prije nije tako sirovo i jeftino manipulisao masama i njihovim osjećanjima. Svojim svjesnim primitivnim i nepristojnim nastupom u Narodnoj Skupštini Srpske i izrečenim uvredama, lažni Otac nacije je djelimično uspio u namjeri da skrene pažnju javnosti sa velike izdaje, poniženja Republike Srpske i njenih institucija gazeći Odluke i ponovo odustajući od referenduma koji je sam predložio i izgurao.

Nadati se da će ovolika količina laži, uvreda, primitivizma i nedoličnog ponašanja uliti u uši većini građana, otvoriti im oči i dovesti da napokon sa grbače naroda skinemo veliki balast i teret koji je cijelom narodu savilo kičmu do tačke pucanja.

I na kraju, u svemu ima ipak i nešto dobro. Poslednje zasjedanje Narodne skupštine Srpske je pokazalo da je sudski vještak bio u pravu, i da medicinski nalaz o mentalnom zdravlju nije lažan već autentičan.

 

Nebojša Vukanović