Илија купио још два одборника у Невесињу

ЦИК БиХ још није прогласио коначне резултате избора, а трговина одборницима је настављена. Опозиција није побиједила на изборима па су конформисти и мишеви по старом обичају одмах прешли у противнички табор како би остварили неку корист док њихов биједни одборнички мандат још има неку цијену.

Одборник ПДП-а у Скупштини општине Невесиње Синиша Килибарда прешао је 26-ог октобра у ДНС, а претходно је од нове странке добио посао и Народној библиотеци у Невесињу. Килибарда је још прије избора једном ногом био у ДНС-у, јер је посао добио у августу, а другу је оставио у вратима ПДП-а и „мудро“ чекао да прођу избори и види резултате како би знао на коју страну да се опредјели. Килибарда је бивши лидер студената током протеста, али умјесто да буду бунтовници и носиоци промјена, млади су све више конформисти и све масовније прихватају накарадни систем, због чега смо и потонули на само дно.

Његовим стопама јуче је пошла и Наташа Ковач, одборник и секретар ОО СДС Невесиње, која је пуних 20 година јела хљеб и добијала плату од СДС-а, али је сада схватили да је код Илије трава зеленија па је прешла да пасе у Водовод, гдје је без конкурса исти дан добила Уговор о раду на неодређено вријеме. Да би Илија прикрио трагове а она испала поштенија, из СДС-а није прешла у СНСД већ у крило Драгана Ристића, лажног Шешељевог радикала и Илијиног посланика у Народној скупштини, коме је такође СДС претходно дао функцију предсједника Скупштине општине Невесиње. Ристић је смијењен са функције предсједника ОО СРС др Војислав Шешељ у Невесињу па је нејасно гдје их Илија формално води.

Последњи сазив Скупштине општине Невесиње је изгледа најпокваренији у историји ове општине и оставиће највише мрља иза себе. За 2 године Илија је купио три одборника опозиције, а кланац СНСД-а прва је отворила бивша млада одборница и предсједница радикала Сузана Кешељ, која је недавно почела радити у ХЕ Дабар, а за њом су прелетили остали. ХЕТ, ХЕ Дабар и општинске установе претворене су у прћију Луке и Илије, који арче и раде шта хоће, хватају и купују људе у невољи, као што је случај са Наташом Ковач. И док јефтине награђују, неподобне остављају без посла, попут демобилисаног борца прве категорије Жељка Кузмана, који је два рођена брата изгубио у Отаџбинском рату, и који је недавно добио отказ у ХЕТ-у због јавних критика власти на друштвеним мрежама.

Злоупотребљавати туђу муку, понижавати јавно људе у невољи, остављати породице без посла и хљеба никоме није издобрило, и само се понекад упитам боје ли се безбожници Бога, и мисле ли наивно да ће индулгенцијама и одласком у Јерусалим искупити бројне гријехове и сво зло које чине народу деценијама, расељавајући нас широм свијета како би се (ономо)они ширили, зидали куле и хацијенде. Покојни и непоновљиви патријарх Павле је упорно говорио да није дуга вијека оно што се гради на лажима, злу и превари, и несрећници морају бити свјесни да ће их кад тад стићи рука правде и одговараће за сва злодјела, крађе и понижења, и пред овоземаљским, али и пред Божијим судовима.

 

Небојша Вукановић